BNS: Salariul minim ar putea fi înghețat

494

Blocul Național Sindical a anunțat că Guvernul intenționează înghețarea în 2021 a salariului minim pe economie la valoarea din acest an.
„Din informațiile de care noi dispunem la această oră se pare că cel care e nominalizat să formeze Guvernul, viitorul prim-ministru nominalizat, domnul Florin Cîțu, dorește să își asume decizia politică și pe sub uși, prin crăpăturile de uși, am aflat că intenția este de a îngheța salariul minim pe economie la valoarea din 2020.”, a spus Dumitru Costin, liderul BNS. El a reamintit că sindicatele au propus ca de la 1 ianuarie salariul minim pe economie să crească la 2.400 de lei brut, în timp ce din zona patronatelor propunerea a fost de 2.300 de lei brut.
„Formula de calcul care a determinat salariul minim din 2020, care a fost propusă de același guvern, cu același sprijin politic, lua în calcul atât inflația, cât și creșterea de productivitate. Confederațiile sindicale au lucrat exact pe aceeași formulă de calcul, în care am luat și inflația și productivitatea.
Acum unul din partenerii sociali, patronatele, zic să discutăm doar de inflație, dă-o încolo de productivitate, nu mai discutăm de ea. Hai să discutăm și de productivitatea muncii, ne place să o mestecăm doar când ne convine nouă? Noi am lucrat cu materialul clientului, adică cu formula guvernamentală, cu aia am determinat salariul minim, pe cifre și date care ne sunt confirmate în scris de cei de la Statistică”, a adăugat Dumitru Costin.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here