Bloc nou la Motru. Cine va primi o locuință!

3551

Un bloc cu 30 de locuințe sociale va fi ridicat în municipiul Motru. Construirea și dotarea noului bloc se ridică la peste șase milioane de lei. Investiția va fi realizată cu fonduri europene. Apartamentele vor fi predate beneficiarilor la cheie, urmând a se stabili un regulament pentru repartiția lor. În atenția autorităților locale sunt și 22 de familii care locuiesc, în condiții improprii, într-un fost cămin social.

Două firme din afara județului au depus oferte în vederea încheierii contractului de servicii de proiectare și asistență tehnică pentru noul bloc de locuințe sociale.
„Avem două oferte pentru proiectare, firme din afara județului. Ofertele sunt în analiză, poate să dureze maximum două săptămâni, dacă nu vom cere clarificări. Blocul va fi construit în vecinătatea drumului județean 671 B, Calea Tismanei. Are un regim de construcție parter plus trei etaje și mansardă și va veni la pachet și cu dotări”, a declarat primarul Gigel Jianu.
Valoarea estimată a investiției, respectiv construirea și dotarea blocului de locuințe sociale, este de 6,29 milioane lei fără TVA. Investiția va fi realizată cu fonduri nerambursabile alocate de UE prin POR 2014-2020. Contribuția proprie a administrației locale este de 2% din totalul investiției.
În total, vor fi zece apartamente cu o cameră și 20 de apartamente cu două camere. Se va construi câte un uscător pe fiecare nivel. „Apartamentul cu o cameră are în dotare tot ce trebuie: cameră de zi de 18 mp, bucătărie, baie, debara și balcon. Locuințele cu două camere mai au în plus un dormitor de 13-14 metri pătrați. Camerele vor avea pardoseală cu parchet laminat triplu stratificat, iar bucătăria, baia, debaraua și holul vor fi cu gresie antiderapantă. Balconul va avea gresie antiderapantă de exterior”, a mai spus Jianu.

Regulament de repartizare a locuințelor
După ce blocul va fi edificat, Primăria Motru va stabili un regulament de acordare a acestor locuințe sociale. „Avem în atenție un număr de 22 de familii care locuiesc într-un bloc al unei societăți și condițiile nu sunt propice locuirii. Blocul respectiv face parte dintr-un grup de patru blocuri care au fost cândva cămine, acum sunt părăsite, iar într-unul dintre ele mai sunt câțiva chiriași ai societății respective. Sunt probleme cu alimentarea cu apă, cu încălzirea, condițiile nu sunt cele mai bune, iar oamenii reclamă acest lucru. În Motru mai există un cămin social și mai avem un bloc cu camere, tot un fost cămin social, care este folosit la maxim. Acolo condițiile sunt de cămin, adică băile sunt comune, doar bucătăria e în fiecare cameră”, ne-a mai declarat primarul Gigel Jianu.

Cereri multe pentru locuințe
În municipiul Motru mai există și două blocuri de tip ANL, dar solicitări pentru locuințe sunt mult mai multe. „Sunt peste 100 de solicitări pentru locuințe. Sunt solicitări pentru locuințe convenabile, adică din fondul locativ al municipiului, pentru locuințe de tip ANL și pentru locuințe sociale”, a completat Jianu.
IRINA IRINOIU

1 COMENTARIU

  1. Cine primeste locuinta?probabil se vor da cum s-au dat si celalalte.Mai bine intrebati-l pe Sachelarie ca el oricum nici nu sta in locuinta o tine pt altii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here