Bilanțul primelor zile de școală: zeci de elevi și profesori, în izolare din cauza coronavirusului

1080

După doar câteva zile de cursuri, zeci de elevi și profesori din Gorj se află în izolare ca urmare a confirmării mai multor cazuri de coronavirus fie în rândul elevilor, fie în rândul cadrelor didactice. În unele situații, cazurile de coronavirus au fost identificate înainte de începerea anului școlar sau persoanele infectate nu au participat la cursuri; în alte cazuri însă, cei infectați au apucat să meargă o zi sau două ore, ceea ce a dus la izolarea a clase întregi de elevi. Până la data de 17 septembrie, o singură unitate de învățământ din Gorj a trebuit să treacă pe scenariul roșu din cauza coronavirusului.

Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, până în dimineața zilei de 17 septembrie, la nivelul județului nostru au fost identificate cazuri de coronavirus în rândul cadrelor didactice sau al elevilor din cinci unități de învățământ: Liceul Teoretic Novaci, Colegiul Tehnic Mătăsari, Școala Gimnazială ,,Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Turceni și Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu. La Novaci, întreaga unitate de învățământ este în carantină până pe 21 septembrie, inclusiv, după ce un cadru didactic care participase la mai multe ședințe cu colegii anterior începerii anului școlar a fost diagnosticat cu coronavirus. Tot anterior începerii cursurilor a fost confirmat cu coronavirus și un cadru didactic de la Liceul Tehnologic Turceni; în acest caz, nouă cadre didactice de la unitatea de învățământ respectivă au fost carantinate, însă elevii au mers la cursuri, fiind luate măsuri pentru suplinirea orelor. Elevii unei clase de a VIII-a de la Școala Gimnazială ,,Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu și dirigentele lor au intrat în izolare după numai o zi de cursuri, după ce unul dintre elevi a fost, de asemenea, confirmat cu coronavirus.
Tot din 15 septembrie au intrat în izolare, pentru 14 zile, 28 de elevi de la o clasă de-a XII-a, trei profesori și directorul de la Colegiul Tehnic Mătăsari, după ce unul dintre elevi a fost confirmat cu coronavirus; și în acest caz s-a asigurat suplinirea orelor de către alți profesori din școală. Cu coronavirus a mai fost confirmat și un elev de la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, care însă nu a participat la cursuri în zilele de 14 și 15 septembrie.
R.L.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here