Bilanţul ITM Gorj pe luna august

621
ITM-BILANT AUGUSTInspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în luna august 217 controale, aplicând 82 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare ajunge la 140.000 RON. Principalele motive pentru aplicarea sancţiunilor au fost instruirea necorespunzătoare a personalului, angajarea fără forme de muncă legale, neefectuarea controlului medical periodic.

De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au dat pentru munca la negru amenzi contravenţionale în valoare de 52.500 RON.

Pe parcursul lunii trecute, la sediul instituţiei au fost primite şi un număr de 46 de scrisori şi sesizări adresate atât către filiala Gorj a ITM, cât şi către Ministerul Muncii, Inspecţia Muncii şi Administraţia Prezidenţială. Inspectorii au înregistrat şi 9 accidente de muncă, din care 8 s-au soldat cu invaliditate şi unul mortal, petrecut în urma unui accident de circulaţie. Silvicultura, producerea cauciucului şi exploatarea cărbunelui sunt principalele domenii în care s-au înregistrat accidentele.
Săptămână încărcată pentru inspectorii de muncă
În săptămâna 31august-4 septembrie a.c., inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 25 de controale pentru combaterea şi identificarea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Un număr de 10 societăţi care preferau „munca la negru” au fost depistate şi sancţionate contravenţional, toate având un personal de 15 oameni. Amenzile date pentru depistarea „muncii la negru” au fost în cuantum de 23.500 RON. Totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate de reprezentanţii ITM Gorj este de 36.000 RON.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here