Bilanț pozitiv pentru primarul Romanescu

248

“Am reușit, anul acesta, să îndeplinim câteva proiecte de o însemnătate foarte mare: am adus în patrimoniul municipiului Târgu Jiu obiective ca Parcarea Rodna, Casa de Cultură și, nu în ultimul rând, parcarea de pe strada Progresului. Acestea sunt bunuri de care se vor bucura și generațiile viitoare, dacă le administrăm corespunzător și le păstrăm în custodie. Fac o paranteză și menționez că, atâta timp cât eu voi fi primar, exclud posibilitatea închirierii/concesionării vreunui obiectiv de o asemenea anvergură.
Totodată, vă aduc la cunoștință că, în ceea ce privește Parcarea Rodna, încasările depășesc cu mult sumele primite pentru închirierea acesteia. Mai precis, se ajunge până la 500 milioane lei vechi pe lună, în condițiile în care, timp de 20 de ani, primăria a încasat doar 80 milioane pe lună!
În privința Casei de Cultură, unul dintre cele mai importante edificii ale orașului nostru, acum, după achiziționare, urmează să redevină functional. Să ne plângem că a ajuns în halul în care a ajuns, nu mai are sens. Oricum, mustrări de conștiință nu are nimeni. Rămâne să pășim noi spre normalitate și să reintroducem Casa de Cultură în circuit. Copiii noștri trebuie să aibă și alte opțiuni în afară de baruri și săli de jocuri întâlnite la tot pasul.
Cel mai recent obiectiv readus în patrimoniul municipalității este parcarea de pe strada Progresului. Acolo a stat degeaba, ani de zile, un teren împrejmuit, în condițiile în care cetățenii din zonă duceau o lipsă acută de locuri de parcare. Problema este frecvent întâlnită în oraș, motiv pentru care voi continua, și pe viitor, să găsesc soluții în acest sens.
Am decis ca anul viitor să avem dezbateri publice trimestrial cu cetățenii, unde vom invita atât consilierii locali, cât și șefii de direcții din cadrul primăriei și președinții de asociații. Sunt convins că doar cu o colaborare reală între administrație și cetățeni vom putea prioritiza și susține proiectele în municipiul nostru. Totodată, facem încă un pas important pentru o bună transparentizare a activității primăriei”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări, d-le primar! Așa cum v-am mai spus, nu vă lăsați copleșit de gașca cârciumarului! Ați făcut lucruri bune, palpabile, cu care puteți mișca lucrurile în direcția bună pentru oameni, iar nu pentru gașca roșie – așa cum a tot plombat cârciumarul…
    Un an nou cu alte realizări pentru cetățeni!
    P.S. Nu mă aștept să fie afișat mesajul! Este suficient să-l vadă gașca de partid…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here