Bilanț la OCPI Gorj! 13.000 de cărți funciare gratuite, eliberate în județ

404

Aproape 13.000 de cărți funciare au fost eliberate, gratuit pentru proprietarii de imobile din județul Gorj, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), în anul 2018. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Gorj.
În 2018, au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de unitate administrativ-teritorială (UAT) în comuna Țînțăreni.
De asemenea, în cadrul lucrărilor de cadastru general pe sectoare cadastrale, anul trecut, au fost înregistrate 2.391 de imobile, reprezentând o suprafață de peste 900 de hectare din județ.
În anul 2018, OCPI Gorj a semnat contracte de finanțare cu 62 de UAT-uri, iar 40 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de cadastru general, pentru un număr estimat de 62.217 de imobile, reprezentând o suprafață de 29.980,78 de hectare. În prezent, din totalul de 70 de UAT-uri din județul Gorj, două (Bustuchin și Țînțăreni) sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 55 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.
,,Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local”, a transmis Andreea-Valeria Stângă, purtător de cuvânt al OCPI Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here