Bilanţ: 71 de accidente de muncă, la CEO! – Gigantul energetic, sancţionat de ITM cu 160.000 de lei

920

Accidentele de muncă sunt în continuare o problemă în cadrul Complexului Energetic Oltenia! Numai în acest an, 17 dintre acestea s-au soldat un incapacitate temporară de muncă a salariaţilor accidentaţi.

Potrivit unui bilanţ prezentat, săptămâna trecută, de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, din 2017 şi până în prezent, la această unitate s-au înregistrat 71 de accidente de muncă, patru dintre acestea fiind mortale. Potrivit inspectorului-şef George Romanescu, CE Oltenia a fost amendat pentru condiţiile de muncă şi, implicit, accidentele produse cu amenzi în cuantum de 160.000 de lei. „În privinţa accidentelor de muncă, un alt fenomen destul de frecvent, de la începutul anului până în prezent, au fost raportate 17 accidente cu incapacitate temporară de muncă numai la CEO, evenimentele fiind cercetate de angajator, iar dosarele au fost depuse spre avizare la ITM Gorj. În acelaşi interval nu s-a înregistrat nici un accident de muncă mortal, decesele produse în ultimele luni la acest angajator, în timpul programului de lucru, având cauze patologice”, a explicat şeful ITM Gorj.

Amenzi şi pentru alţi operatori economici
De asemenea, în perioada 1 ianuarie-5 martie 2019, inspectorii de muncă gorjeni au efectuat 299 de controale dintre care 223 în domeniul relaţiilor de muncă, iar 76 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma verificărilor efectuate de către inspectorii de muncă au fost aplicate amenzi în valoare de 578.500 de lei, 449.000 de lei din această sumă reprezentând-o sancţiunile aplicate pentru nerespectarea legislaţiei în relaţiile de muncă, iar 129.500 de lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă.Munca fără forme legale de angajare rămâne, în continuare, un fenomen încă des întâlnit, în perioada amintită fiind depistate 14 persoane care prestau activitate fără a avea încheiat, în prealabil, un contract individual de muncă cu angajatorii. În cele 14 cazuri au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 280.000 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here