Biblioteca Județeană ,,Christian Tell” s-a mutat în aer liber! Aproape 5000 de copii, părinți și bunici au citit, colorat și  jucat la BIBLIOTECA DIN PARC

446
????????????????????????????????????

Aproape 5000 de membri ai comunității au participat la proiectul Bibliotecii Județene, care răspunde nevoilor identificate de bibliotecari: dezvoltarea creativității, educație, socializare, petrecere a timpului liber în familie, consolidarea relației părinte-copil, stimularea mișcării în aer liber.

În perioada 25 iunie-23 august 2018, mai exact, timp de 9 săptămâni, bibliotecari și voluntari au susținut între orele 11.00-13.00 ateliere creative (desen, pictură, modelaj, quilling, crafturi din hârtie etc), lecturi publice, jocuri de societate, sport-mișcare în aer liber. Pe toată durata activităților, timp de două ore, părinții și bunicii care însoțeau copiii au avut amenajat spațiul lor, în care puteau citi reviste, cele mai multe cu subiecte care ajută la creșterea unor copii frumoși și sănătoși, dar și cu subiecte de dezvoltare personală, loisir, gastronomie.

,,Ne-am pregătit intens pentru serviciile oferite în această vară. Proiectul Bibliotecii Județene “Christian Tell” Gorj “BIBLIOTECA DIN PARC” reprezintă dezvoltarea ideii de Ateliere de vacanță pe care le desfășurăm încă din 2011 în cadrul Filialei pentru Copii în vacanța de vară. Una dintre cele mai importante investiții făcute în acest proiect este formarea resursei umane care a asigurat activitățile din această vară,  în 2017 angajații noștri au dobândit competențe de animatori socio-educativi și au devenit personal specializat în lucrul cu copiii și tinerii. Suntem mândri de reușita colegilor noștri: Elena-Mariana Angheluță, Marinela Csolti, Lucian Dobroiu, Diana Dumitrache, Angela Giurea, Denisa Gheorghe, Dan Jianu, Diana Lăcătușu, Luiza Sandu, Viorel Surdoiu, Cosmin Văcaru!”, a transmis echipa bibliotecii județene.

Costul proiectului, puțin peste 61.000 de lei

Întreaga investiție în acest proiect are valoarea de 61.638 de lei. Suma a fost cheltuită din bugetul instituției, care este asigurat de Consiliul Județean Gorj și reprezintă costurile cu resursa umană care a asigurat serviciile, adică 3 ore/zi petrecute în comunitate timp de 39 de zile = 1287 ore, la care se adaugă formarea profesională a celor 11 bibliotecari care au participat la proiect și costurile cu achiziționarea mobilierului și materialelor necesare pentru atelierele creative (crafturi, desen, pictură). Costul proiectului raportat la numărul de beneficiari a fost de 13 lei/beneficiar. La reușita proiectului se adaugă eforturile celor 84 de tineri din comunitate, cu statut de voluntari, care au oferit 1977 de ore din timpul lor pentru a face să se simtă bine copiii, părinții și bunicii.

,,În cele 39 de zile am avut 4791 de participanți – copii, tineri, părinți și bunici. Dacă, în această perioadă, o familie cu un copil ar fi vrut să ofere acestuia activități de vacanță și ar fi ales un loc de joacă ar fi plătit 1170 lei/copil (15 lei/oră la locul de joacă x 2 ore x 39 zile). Credem că beneficiul comunității, pe lângă timpul de calitate petrecut împreună cu noi, este unul important: la fiecare 1 leu investit în proiectul Biblioteca din parc din bugetul Consiliului Județean Gorj, comunitatea locală a primit înapoi 90 de lei”, transmit organizatorii, care le mulțumesc tuturor celor implicați.
A.STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here