Beizadele din Motru, la spital după un concurs de băut tequilla

133

deschidereTequilla, la asta se rezumă, mai nou, toată distracţia tinerilor din Motru, ai căror părinţi muncesc să le asigure un trai bun şi bani de buzunar, care sunt aruncaţi însă pe astfel de paranghelii.

La patru dintre petrecăreţii în cauză li s-a înfundat însă chiar vineri seara, asta după ce, alături de mai mulţi prieteni, au încins un concurs de băut tequilla. Competiţia alcoolică s-a organizat chiar la Clubul For You, gestionat de fiul afaceristului motrean, Mihai Râmescu. Tinerii au băut tequilla până li s-a făcut rău şi au ajuns la Spitalul Motru. Medicii de aici le-au asigurat asistenţa medicală de urgenţă, unul dintre petrecăreţi fiind trimis însă, pentru îngrijiri, la Spitalul Târgu-Jiu.

Opt tineri din Motru, cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani, au fost, de altfel, vineri seara protagoniştii competiţiei de băut tequilla, găzduită de clubul motrean. Tinerii, majori, de condiţii materiale diferite, nu ar fi fost toţi la prima abatere, susţin martorii la eveniment, care menţionează că administraţia clubului nu numai că nu opreşte astfel de “distracţii”, ci chiar le-ar încuraja. Cert este că, cu sau fără aportul deţinătorilor spaţiului de distracţie, petrecăreţii în cauză au crezut că înving tequilla, intrând gălăgioşi în concursul organizat ad-hoc. După ce au băut însă rapid, cantităţi mari de tequilla, pahar după pahar, în stilul caracteristic în care se consumă această băutură alcoolică, concurenţilor li s-a făcut rău. O parte au plecat rapid acasă, dar patru dintre ei au ajuns la spital, acuzând stări de rău general.

Domnişoarele, primele externate

Cadrele medicale de la Spitalul Motru au confirmat ieri prezenţa celor patru, vineri noaptea, în unitatea medicală pentru îngrijiri, dar şi faptul că unul dintre băieţi, care se simţea de altfel cel mai rău, a fost transferat la Spitalul Târgu-Jiu. “Au venit la spital patru tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani. Spuneau că au băut tequilla. Au fost două fete şi doi băieţi. Domnişoarele s-au externat primele la puţin timp după ce au primit îngrijiri medicale, unul dintre băieţi fiind trimişi la unitatea de urgenţe de la Târgu-Jiu. Acum la Spitalul Motru nu mai este nicunul internat”, a declarat duminică un reprezentat din conducerea unităţii spitaliceşti. La Târgu-Jiu însă tânărul în cauză nu a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al spitalului, Elena Piţian, care susţine însă că motreanul afectat de tequilla ar fi putut “poposi” la Psihiatrie.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here