Bazele sportive ale şcolilor din Târgu-Jiu, la “discreţia” tuturor elevilor

383

Un proiect de hotărâre iniţiat de consilierul local liberal Eduard Berca se află în această perioadă în dezbatere şi consultare publică, actul regăsindu-se pe site-ul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, alături de raportul de specialitate întocmit de Direcţia Publică de Patrimoniu.
Proiectul vizează accesul elevilor în timpul liber în incinta bazelor sportive ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din Târgu-Jiu.
Precizări în acest sens şi despre utilitatea aprobării în viitor a acestui proiect au fost făcute de primarul Marcel Romanescu: “Utilizarea bazelor sportive ale unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate pe domeniul public al Municipiului Târgu-Jiu poate fi stabilită, conform art.36 alin.2 lit. c Legea nr.215/2001, republicată, privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, de Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu ce are atribuţii în administrarea domeniului public al Municipiului Târgu -Jiu. Proiectul de hotărâre privind utilizarea bazelor sportive ale unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate pe domeniul public al Municipiului Târgu-Jiu a fost înregistrat la Registratura Primăriei Municipiului Târgu-Jiu sub nr. 27643 din 24 iulie 2017. La data de 25 iulie 2017, sub nr. 4067/25.07.2017, înregistrat la Registratura Primăriei Municipiului Târgu-Jiu cu nr. 27776 din 25 iulie 2017, Direcţia Publică de Patrimoniu a elaborat raportul de specialitate, în conformitate cu art.44 din Legea nr.215/2001, republicată, privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare. Proiectul de hotărâre a fost dezbătut în comisiile de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu în data de 25 iulie 2017, aceste comisii stabilind punerea în dezbatere publică a acestuia, în conformitate cu Legea nr.52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică. La data de 26 iulie 2017, proiectul de hotărâre şi raportul de specialitate au fost afişate pe site-ul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu”.
Până la aprobarea în Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu, Primarul Municipiului Târgu-Jiu a însărcinat Direcţia Publică de Patrimoniu, direcţia cu atribuţii în administrarea unităţilor de învăţământ, să poarte discuţii cu directorii şi administratorii unităţilor de învăţământ în vederea pregătirii implementării respectivelor reglementări, iar acolo unde este posibil, chiar deschiderea într-un termen cât mai scurt a curţilor şi a terenurilor de sport exterior.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here