Batjocorită la 9 ani de propriul tată

421

captura427Oribilităţi de neimaginat s-au întâmplat într-o familie din Târgu Cărbuneşti, unde o elevă de clasa a treia a fost abuzată sexual de tatăl său timp de cel puţin un an.

Luni în şir minora nu a povestit nimic nimănui, ameninţată fiind de părinte, ea nemaiputând însă suporta cele îndurate, motiv pentru care, acum, la şcoală, s-a destăinuit colegelor. Bărbatul a ajuns după gratii, deşi nu a recunoscut niciuna dintre acuzaţiile ce i-au fost aduse.
Constantin Pahonţu, de 34 de ani, a fost arestat preventiv în cursul după-amiezii de marţi, după ce conducerea şcolii la care învăţa fiica sa a anunţat Poliţia despre presupusele fapte de care este acuzat acesta. Acasă el îşi „educa” fiica spunându-i că ceea ce face el cu ea fac toţi părinţii cu fetele lor. Micuţa a fost însă mai deşteaptă, iar la şcoală a povestit ceea ce i se întâmpla de luni bune. Directorul şcolii din Târgu-Cărbuneşti la care învaţă eleva de 9 ani, Vasile Ivănoiu, afirmă că eleva a povestit colegelor în ultima vreme despre abuzurile sexuale la care a fost supusă, marţi informaţiile fiind aflate şi de învăţătoarea clasei. Conform lui Ivănoiu, învăţătoarea, care este gravidă, a discutat problemele respective cu eleva, după care i s-a făcut rău şi a leşinat, directorul şcolii sunând la 112 şi anunţând Poliţia.
Învăţătoarea clasei a avut nevoie de ajutor de la medicul de la cabinetul şcolar, dr. Ştefania Târziu spunând că nici măcar ea nu putea să creadă că cele relatate de elevă au fost posibile. „Eleva i-a povestit doamnei învăţătoare că tatăl ei a abuzat de ea în mod repetat. Iniţial învăţătoarea nu a crezut, dar când fata a început să-i dea mai multe detalii, să-i povestească cu lux de amănunte, a simţit că leşină şi i s-a făcut rău. Aceste relaţii sexuale erau întreţinute de mai mult timp, în urma unor ameninţări cum că el va ajunge la puşcărie, iar ea la casa de copii, dacă spune cuiva ceva. Comportamentul ei la şcoală nu era unul care să dea de bănuit. În ultima vreme se observa însă că ea mai rămânea după ore cu copii care aşteptau transportul şcolar şi când o întrebam de ce rămâne spunea că mai stă cu fetiţele. Acum, aflând cele întâmplate, eu cred că ea se temea de tatăl ei şi căuta să ajungă acasă cât mai târziu”, afirmă medicul şcolar.
Constantin Pahonţu îşi creşte fiica de la vârsta de doi ani, soţia părăsindu-l atunci. Acesta s-a recăsătorit între timp, mama vitregă primind ieri de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj custodia minorei, după ce şi-a manifestat dorinţa de a avea grijă de fata de 9 ani. Şeful Direcţiei respective, Constantin Preoteasa, şi-a exprimat speranţa ca instanţele de judecată să emită mandat de arestare preventivă pe numele tatălui pentru ca instituţia să poată să aibă grijă de fata de 9 ani. Minora a fost încredinţată mamei vitrege, care s-a declarat foarte ataşată de aceasta, femeia recunoscând însă că nu ştia nimic din cele întâmplate în casă. Bărbatul încătuşat marţi a primit ieri mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. El este acuzat de viol şi incest, fapte pentru care, dacă va fi găsit vinovat, va rămâne în spatele gratiilor până la 25 de ani.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here