Basta și năpasta, pe drumul comunal Pârvulești-Vălari! Primarul de Stănești: ,,Nu pot scoate pușca la italieni, nu sunt plătiți, nu lucrează”!

569

O căruță cu doi cai a ieșit de pe drumul comunal și a căzut într-o râpă, iar căruțașul a fost la un pas să-și piardă viața. S-a întâmplat, luna trecută, la Stănești, pe drumul comunal reabilitat și modernizat de italienii de la firma SECOL ROMÂNIA, asta în condițiile în care lucrările pe artera rutieră, începute în decembrie 2015, nu sunt finalizate nici până în prezent. Primarul comunei Stănești, Liviu Blideanu, susține că a aflat tangențial de această întâmplare, menționând, totodată, că investiția stagnează din lipsa banilor care nu vin de la Ministerul Dezvoltării. Edilul susține că este la mâna italienilor, legat de investiția întârziată, asta deoarece nu se poate confrunta ,,cu arma în mână” împotriva constructorului căruia mai are să-i dea 220.000 de lei.

Italienii de la SECOL ROMÂNIA SRL mai au de încasat 120.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea și modernizarea unei porțiuni de 200 de mp din DC146A, drumul care leagă satul Pârvulești de Vălari, în comuna Stănești, proiect realizat pe PNDL. Nu sunt însă singurii bani neîncasați pe lucrarea începută în decembrie 2015, deoarece și de pe buget local, constructorul mai are de luat alți 100.000 de lei, bani pe care primăria nu-i deține, salariile angajaților instituției nefiind acordate de trei luni de zile.
Primarul de Stănești susține că speră să-și achite, în curând datoriile acumulate către firma de construcții, pentru ca italienii să revină la lucrare pentru a mai turna un strat de asfalt, pe 300 de metri nefiind turnat stratul de uzură, cei de la SECOL mai având de dalat șanțuri pe 1,7 km și să pună parapeți.

Acostamentul nerealizat, capcană pentru traficanții din trafic!
Cetățenii comunei Stănești nu vor însă explicații, fiind nemulțumiți că nefinalizarea investiției le provoacă probleme. De altfel, la finalul lui noiembrie, un căruțaș care conducea o căruță cu doi cai a picat într-o râpă, în timp ce parcurgea artera modernizată recent. Dacă drumul avea parapeți, accidentul putea fi evitat. Pe porțiunea de drum respectivă acostamentul nu e finalizat, iar șanțuri nu s-au făcut, mai sesizează cei nemulțumiți, oamenii indicând, de asemenea, lipsa marcajelor și a indicatoarelor pe drumul respectiv.
Primarul de Stănești recunoaște că aceste finisaje lipsesc, spunând că italienii ar fi promis că le vor face până pe 15 noiembrie, dar lucrarea nu s-a realizat nici la finalul lunii respective.
,,Investiția pentru acest drum a fost începută de fostul primar, banii venind pe primul PNDL de la Ministerul Dezvoltării. Lucrarea nu s-a plătit în totalitate nici acum, deoarece de la bugetul local mai avem de plătit un miliard de lei vechi, iar de la minister pentru cei 200 de metri reabilitați alți 1,2 miliarde de lei vechi. Pentru ultimii banii s-au întocmit actele necesare și îi așteptăm de la Ministerul Dezvoltării. Am auzit și eu de acel incident cu căruțașul, dar din câte știu respectivul, comerciant de viței, un fel de traficant de vite, ar fi fost băut și astfel a aterizat cu căruța în afara părții carosabile. În rest, lumea spune multe.. Dar e vina noastră că vrem să facem ceva și suntem sabotați? Italienii au promis că vin și fac parapeții, dar nu i-am mai văzut. Ce să le fac? Nu pot scoate pușca la italieni că sunt mai mafioți ca noi. Ei scot mitraliera..”, a spus primarul Blideanu, nedorind să dea vina pe moștenirea(datoria) primită de la fostul edil PSD.

Cei mai mulți bani, la rectificare!
Edilul a declarat că problemele financiare ale primăriei se rezolvă odată cu recenta rectificare de buget. Cu toate acestea, primarul le-a cerut funcționarilor să aibă răbdare și să nu doar să ceară bani, ci să și iasă în teren să facă încasări de la cetățeni. Taxele și impozitele din Stănești sunt încasate, acum, la final de an, în proporție de 70%.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here