Basilio Ndong, la Craiova

1124

Basilio Ndong, un fotbalist din Guineea Ecuatorială, care a evoluat ultima dată pentru IK Start (Norvegia) va semna cu Universitatea Craiova. Oltenii i-au găsit înlocuitor lui Nicușor Bancu și vor plăti 200 de mii de euro pe jucătorul cu 27 de selecții la prima reprezentativă a țării sale. Ndong, care poate evolua și la mijlocul terenului, are 24 de ani și este cotat la 400 de mii de euro pe transfermarkt. Finanțatorul oltenilor, Mihai Rotaru, consideră campania de transferuri din această iarnă încheiată. ,,Noi zicem că este un jucător foarte bun. Noi am spus încă de la început că ne dorim să întărim aceste trei posturi. Un jucător care să joace toate cele patru posturi din față în sistemul 4-2-3-1. Și acela este Ișfan. Un fundaș central de picior drept. Și acela este Gjoko (n.r. Zajkov), care este internațional macedonean. Și un fundaș stânga, pentru că trebuie să acoperim această lipsă a lui Bancu. Noi acolo îl avem doar pe Vătăjelu, pe care, sigur, ne bazăm. Dar ne mai trebuia cineva, pentru că altfel am fi avut o problemă. Și, acum, doar dacă apare ceva extraordinar, sigur, suntem pregătiți. Ori un mijlocaș central, ori în față, dar stânga-dreapta. Dar suntem supra-dimensionați”, a spus Rotaru pentru Fanatik. Finanțatorul din Bănie a mai declarat că a achiziționat doi jucători croați de perspectivă. Ambii se pregătesc cu echipa a doua. ,,Mai avem la Craiova doi jucători croați, tineri, dar cu niște calități extraordinare. Tineri, ok, 2003 și 2004. Nu-s de echipă de prim-eșalon. Căci știți foarte bine, dacă erau, nici nu puteam să-i luăm. Dar vorbeam cu cei din staff, cu Eugen Neagoe, că la nivelul lor de vârstă, plus minus un an, noi, în România, nu avem așa ceva. Sunt fundași centrali amândoi, unul de picior stâng, unul de picior drept. Forță, viteză, educație fotbalistică. Sunt copii pe care ușor-ușor vom începe să ne bazăm. Nu știu dacă din acest sezon, dar din sezonul viitor cu siguranță”, a precizat Rotaru.

Neagoe ar putea rata și următorul meci
După ce a dezamăgit cu FC Botoșani, pentru Universitatea urmează un duel cu FC Hermannstadt. Meciul se joacă sâmbătă, la Craiova, începând cu ora 20.00. ,,Aveam cu totul și cu totul alte așteptări de la primul meci. Sunt mai mult decât dezamăgit, sunt supărat! Mă bazam pe modul în care s-au prezentat în cantonament, pregătirea, meciurile amicale. Am avut trei adversari foarte buni și am avut două victorii și un egal. Toți aveau încredere.
A doua repriză a fost acceptabilă, dar în prima repriză n-am recunoscut nimic din ce am văzut în perioada de pregătire. Jucătorii au dezamăgit! FCSB a câștigat printr-o conjunctură, la fel de bine putea să câștige Hermannstadt. Vom avea un meci foarte greu cu Hermannstadt, dar e obligatoriu să câștigăm, dacă vrem să privim către primele trei locuri”, a mai declarat finanțatorul. Rotaru a recunoscut că Neagoe are șanse mici să stea pe bancă în partida cu sibienii. ,,Corneliu Papură are un contract de antrenor principal cu noi. Sperăm ca Eugen Neagoe să-și rezolve cât mai repede problema cu ‘U’ Cluj, chiar săptămâna aceasta, apoi lucrurile vor intra pe un făgaș normal. În club îi avem cu licența PRO pe Sorin Cârțu, Corneliu Papură, Nae Ungureanu și Gică Craioveanu. Există șanse ca domnul Neagoe să fie pe bancă la meciul cu Hermannstadt, dar luăm în calcul inclusiv la meciul cu Farul, din deplasare”, a conchis Rotaru.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here