Baschet: Două victorii pentru echipa U18

506

Echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu Jiu a înregistrat două succese şi o înfrângere în primele meciuri oficiale disputate în Grupa C. Fetele lui Toma Popescu au jucat la Timişoara, în primul turneu, competiţie desfăşurată în Sala „Mircea Albu”. Cel dintâi joc a fost pierdut de gorjence la o diferență de 6 puncte. CSU Poli Timişoara s-a impus cu 52-46. Au urmat apoi două victorii la rând pentru formaţia noastră. Tot sâmbătă, elevele lui Popescu au trecut de CSS Gloria Arad, scor 54-43. După o zi, echipa din Târgu-Jiu a obţinut o victorie mai lejeră 56-39 cu CSS Bega Timișoara. Antrenorul gorjencelor le-a felicitat pe jucătoare şi a apreciat că echipa sa are un potenţial real. „A fost primul nostru turneu oficial la categoria U18. Pentru CSM Târgu Jiu a fost un turneu bun, extrem de benefic, pentru dezvoltarea ulterioară a proiectului nostru. Două victorii și o înfrângere, eu cred că, pentru o echipă aflată la debut, este un bilanţ foarte bun. Emoțiile au fost inerente şi s-au făcut simțite, mai ales la primul meci, cel cu Poli Timişoara, unde am cedat la doar 6 puncte, dar am jucat în multe momente de la egal la egal cu o echipă cu tradiţie la acest nivel. În cel de al doilea meci, împotriva echipei Gloria Arad, fetele au intrat mult mai motivate și au condus aproape tot meciul şi au reuşit să se impună la 11 puncte. A fost prima noastră victorie la U18, o victorie pe deplin meritată. În meciul trei, cel cu echipa organizatoare, CSS Bega, fetele au fost senzaționale. Au făcut un meci excelent, atât ofensiv, cât şi defensiv, într-un meci extrem de greu, care s-a jucat până aproape de final. CSM Târgu Jiu a fost însă echipa mai bună şi s-a impus la 14 puncte diferență. Felicit întreaga echipă, pentru că la acest turneu a dovedit că are potențial, un potențial mult mai mare decât ce a arătat până acum”, a declarat Popescu pentru csmtargujiu.ro.
LOT CSM TÂRGU JIU: Ana Encescu, Ștefania Ghimbășanu, Bianca Bodescu, Ștefania Ardereanu, Casiana Spineanu, Teodora Țîrcă, Ștefania Buju, Bianca Nica, Daria Berca, Miruna Rădescu, Ada Moescu. Antrenor: Toma Popescu.

Au debutat şi fetele de la Under 14
A fost primul turneu şi pentru echipa de baschet feminin U14 a CSM Târgu Jiu. Gorjencele au fost repartizate în Grupa A, cu ACS Dan Dacian București, ABC Leii București și CS BBB Raptors Berceni. Competiţia la care au participat elevele Adinei Pop s-a desfăşurat în capitală, în Sala Colegiului Tehnic „Costin D. Nenițescu”. Formaţia noastră a pierdut toate confruntările cu echipe mult mai experimentate, ABC Leii București (43-65), BBB Raptors Berceni (27-57) şi ACS Dan Dacian București (28-78).
Cu toate acestea, antrenoarea micuţelor gorjence este convinsă că formaţia noastră va arăta mai bine de la meci la meci. „Având în vedere că am prins o grupă dificilă, fiecare meci din acest turneu a fost o experienţă din care am avut de învăţat. Deşi suntem doar la început şi mai este mult de muncit, fetele au luptat la fiecare meci şi pentru asta le felicit. Sunt fete talentate şi ambițioase şi prin multă muncă sunt sigură că vor veni şi rezultatele”, a declarat Pop pentru site-ul oficial al grupării gorjene.
LOT CSM Târgu Jiu: Alexia Milodin, Andreea Iriza, Diana Nica, Iulia Rădulea, Alexia Dragu, Teodora Zălog, Carla Deaconu, Timeea Gîrjoabă, Alexia Pop, Elena Mituță, Iulia Batoancă, Ana Maria Cotan. Antrenor: Pop Adina Laura.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here