Bariere antitorent și ziduri de sprijin, în Defileul Jiului

1690

Lucrările din Defileul Jiului continuă, în această perioadă constructorul realizând ziduri de sprijin de mari dimensiuni. Rolul acestora este de a împiedica eroziunea malului. De asemenea, se montează bariere antitorent și plase de protecție pe versanți. Pentru ca aceste lucrări să se poată derula în bune condiții, s-a prelungit perioada în care este închisă circulația rutieră pe tronsonul Bumbești-Jiu – Petroșani.

Defileul Jiului este în plin șantier. Constructorii spanioli lucrează de zor la ultimele ziduri de sprijin de pe DN 66, pentru consolidarea malului râului Jiu și asigurarea protecției carosabilului. După finalizarea zidurilor de sprijin, apele Jiului nu vor mai putea săpa în mal. Lucrările de modernizare a drumului care traversează Defileul Jiului sunt realizate de un consorţiu condus de societatea spaniolă Copisa Constructora Piraneica, valoarea contractului fiind de 185 de milioane de lei. Drumarii şi-au propus ca modernizarea să fie finalizată, iar din această toamnă să se circule normal în Defileul Jiului.
Pentru ca lucrările din Defileul Jiului să se poată derula în bune condiții, s-a prelungit perioada în care este închisă circulația rutieră pe tronsonul Bumbești-Jiu – Petroșani. Această măsură era necesară pentru turnarea stratului de uzură, care are nevoie de condiții deosebite. De asemenea, potrivit reprezentanților Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, “în această perioadă, pe Defileu se execută și lucrări de rănguire și curățare a versantului, se fac console deasupra Jiului pentru lărgirea drumului și se montează bariere antitorent și plase de protecție pe versanți”.

ziduri de sprijin 2Restricții prelungite
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat, oficial, participanţii la trafic că, până la data de 15.08.2016, se menține măsura de închidere a circulaţiei rutiere, în vederea executării lucrărilor de reabilitare, pe DN 66, sectorul cuprins între km 93+500 – km 126+000, Bumbeşti Jiu – Petroşani.
Pe perioada valabilității restricțiilor, traficul va fi deviat pe rutele: pentru relaţia Târgu Jiu – Petroşani şi retur: DN 67, kilometrul 83+100 (Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea) – DN 7, kilometrul 170+752 (Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebeş – Simeria) – DN 66, kilometrul 210 + 555 (Simeria – Haţeg – Petroşani); DN 67, kilometrul 83+100 (Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin) – DN 6, kilometrul 337+825 (Drobeta Turnu Severin – Orşova – Caransebeş) – DN 68, kilometrul 5+300 (Caransebeş – Haţeg) – DN 66, kilometrul 70+336 (Haţeg – Petroşani); DN 66, kilometrul 83+100 (Târgu Jiu – Filiaşi) – DN 6, kilometrul 264+995 (Filiaşi – Strehaia – Drobeta Turnu Severin – Orşova – Caransebeş) – DN 68, kilometrul 0+000 (Caransebeş – Haţeg) – DN 66, kilometrul 70+336 (Haţeg – Petroşani).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here