Barajul de la Târgu-Jiu, decolmatat pentru evitarea inundaţilor

23

Premierul Victor Ponta va discuta cu administratorul Hidroelectrica, Remus Borza, despre decolmatarea barajelor de pe râul Jiu. Astfel încât în acest mod se va evita inundaţiile care s-ar putea produce în urma unor precipitații abundente.

Victor Ponta vrea să ia măsurile necesare pentru a preveni inundaţiile care s-ar putea produce în urma unor precipitații abundente la nivelul municipiului Târgu-Jiu. Astfel, premierul va discuta, în acest sens cu administratorul special al Hidroelectrica, Remus Borza. Decolmatând barajele de pe râul Jiu vor fi evitate problemele cauzate de ploi. „Am discutat și cu Hidroelectrica și voi discuta cu administratorul special al companiei Remus Borza pe această temă”, a spus Ponta.
Pe râul Jiu există două baraje, Vădeni și Târgu-Jiu, cele mai multe probleme privind depunerea aluviunilor și gunoaielor fiind la Lacul de acumulare Vădeni. Aici, potrivit reprezentanților Hidroelectrica Târgu-Jiu, zona a fost colmatată în proporție de peste 90%.
Autoritățile locale și județene au atras atenția reprezentanților Hidroelectrica că trebuie decolmatate lacurile de acumulare de lângă barajele de pe râul Jiu în vederea prevenirii inundațiilor care s-ar putea produce.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here