Banii nu au culoare politică! – Afaceri vicioase, între primarul liberal Iordache şi edilul din Borăscu

291

deschidereUniunea Social Liberală(USL) interzice ca un primar liberal să aibă ceva de împărţit cu unul democrat-liberal, pedeliştii trebuind să întindă mâna doar social-democraţilor.

 

 

 

În oraşul Turceni şi în comuna Borăscu, regulile se respectă. Aici primarul liberal face afaceri profitabile, cu bani publici însă, cu cel de la PSD şi asta nu de azi de ieri ci de vreo trei ani de zile. Pe numele primarului Ion Iordache de la Turceni s-au făcut astfel vreo 7 dosare pe la Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA), dar asta nu l-a oprit pe edil să menţină legătura vicioasă cu primarul din localitatea vecină, asta deoarece afacerile au mers strună. Mai nou pentru a-şi arăta apropierea de Borăscu, primarul liberal şi-a achiziţionat aici un adevărat domeniu. Astfel, în satul Călăpăru aflat pe raza comunei Borăscu, cu bani europeni, se vehiculează că Ion Iordache şi-a tras un domeniu de img893nu au văzut localnicii de aici decât la televizor.

“Sunt primar mă doare-n ..bască” pare că fredonează permanent primarul oraşului Turceni, Ion Iordache, care face cam ce vrea şi la primărie, şi la partid şi în afaceri. Şi asta fără ca organele de anchetă să îl împiedice cu ceva, edilul proprietar al unor suprafeţe mari de teren, fiind un latifundiar în devenire. Să nu uităm că edilul are un salariu de bugetar, iar firma Idail Construct SRL i-a fost cedată, după ce Agenţia Naţională de Integritate a intrat pe fir, unor apropiaţi, fapt care transpare din declaraţia de avere a primarului. Deşi nu mai are firma la care lucrează însă soţia sa, primarul controlează toate lucrările care se execută prin intermediul societăţii. Astfel, ca urmare a unor reclamaţii făcute de un grup mare de cetăţeni din Borăscu, peste 100 la număr, am aflat că la primăria din această localitate, firma lui Iordache ar fi obţinut în numai trei ani peste 60 de miliarde de lei vechi.

DNA asmuţită pe Iordache şi pe primarul Ţucu

img894Astfel, la jumătatea anului trecut, “un grup de cetăţeni ai comunei Borăscu” cer DNA, dar şi Poliţiei Economice, Curţii de Conturi şi Grupului de Control al Prefecturii Gorj mai multe controale la Primăria Borăscu deoarece sunt numeroase suspiciuni privind încredinţarea unor lucrări către firma lui Iordache. “Neavând acces la datele financiare care s-au cheltuit la nivelul comunei Borăscu, noi o să vă oferim cu aproximaţie lucrările efectuate ce se pot verifica la faţa locului şi contravaloarea lor. Facem precizarea că majoritatea lucrărilor efectuate pe raza comunei Borăscu au fost încredinţate de-a lungul anilor unei singure firme. De aceea vă rugăm să verificaţi modul de licitare, conform legii concurenţei, sumele aberante care s-au cheltuit legal sau ilegal şi stadiul lucrărilor”, transmit, în scris, DNA, cetăţenii în cauză din Borăscu.

Iordache, nepotul contabilei de la Borăscu

Localnicii le transmit procurorilor DNA şi suspiciunile lor conform cărora primarul Iordache “prinde” cu atâta uşurinţă lucrările la Primăria Borăscu. “Primarul de la Turceni, Ion Iordache, este nepotul contabilei de la Primăria Borăscu, Georgeta Mărgineanu Drăgulescu. Sunt toţi pe o mână şi cu primarul Ţucu de la Borăscu, care are parte din banii de pe lucrări. Vorbim de o spălare de bani de 60 de miliarde de lei vechi”, susţine unul dintre nemulţumiţi.

Lucrările spun oamenii ar fi fost primite de firma lui Iordache, prin încredinţare directă, de la primarul PSD din Borăscu, Constantin Ţucu, în ultimii trei ani.

Drumul banilor

Bani de pe lucrările în cauză s-au cheltuit, cred oamenii din Borăscu, unii arătând însă cu degetul spre domeniul lui Iordache din satul Călăpăru. “Şi-a făcut Iordache domeniu la Călăpăru. Se aude că şi-a achiziţionat în zonă 35 de hectare de pădure. El ar fi zis că e cu fonduri europene şi că l-ar fi făcut pentru localnicii din Turceni, dar nu e adevărat are pază acolo non-stop. Se crede Ţiriac, are domeniu pentru vânătoare, cu câini cu tot tacâmul”, a declarat un alt localnic.

Domeniul lui Iordache se află situat, spun oamenii, la intrarea în comuna Borăscu, foarte aproape de Turceni. Casa este situată în pădure, dar se vede de la drum, iar spre domeniu sunt făcute două drumuri, unul dinspre Borăscu şi altul dinspre Murgeşti unde domiciliază, în acte, edilul liberal.

Jeep, plocon la şeful Poliţiei Turceni

Şi pentru a ne demonstra că poliţia este mână în mână cu infractorii, localnicii au mai făcut o dezvăluire. Şeful Poliţiei din Turceni pare-se că a primit plocon de la primar un autoturism jeep. Pentru că a izbucnit un scandal în acest caz, poliţistul a făcut acte de vânzare cumpărare cu primarul pentru maşina în cauză, deşi legea îi interzice să facă astfel de tranzacţii pe raza localităţii unde lucrează.

Ţucu, tace şi face

Dacă primarul Iordache scapă printre degetele poliţiştilor şi ale procurorilor DNA, putem spune că de aceiaşi imunitate pare că s-a contaminat şi edilul local din Borăscu, Constantin Ţucu. Deşi chiar şi împotriva primarului s-au făcut mai multe plângeri la DNA, primarul a scăpat cu faţa curată atât de procurorii Direcţiei Anticorupţie cât şi de cei de la Parchetul Motru care la un moment dat începuseră urmărirea penală împotriva edilului local.

În ce priveşte apartentenţa politică, menţionăm că, recent, primarul PSD, Constantin Ţucu, a fost prezent la întâlnirea de la separeul Restaurantului Valentina la invitaţia pedelistului Constantin Severus Militaru, după simpozionul electoral de la Motru, asta alături de edilul Ion Iordache, ambii arătându-şi afinităţile spre PDL.

Anamaria Stoica

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here