Banii cotizanților CAR-ului din Motru, investiți în proprietăți care zac în paragină

868

Casa de Ajutor Reciproc din Motru, în care au fost și sunt investiți banii minerilor din localitate, a realizat în ultimii ani, potrivit unora dintre membrii, unele investiții care sunt mai mult decât discutabile. CAR-ul și-a ridicat o clădire cu două etaje, demisol și mansardă, în care a investit peste 500.000 de lei, dar care este ocupată nici la sfert, imobilul fiind afectat de intemperii, dar și o parcare sub forma unui pod care, culmea, face legătura de la drum cu un teren agricol deținut de fostul judecător Constantin Iacob, fost președinte al acestui CAR, candidat acum iar la funcția de conducere.

Problemele și neregulile din cadrul CAR Motru IFN sunt făcute publice de o parte dintre membrii cotizanți, care se declară sătui de actul de conducere neperformant al actualei conduceri a Casei de Ajutor Reciproc din localitate. Oamenii atrag atenția că CAR-ul este condus abuziv și netransparent, banii membrilor fiind folosiți pentru interesele conducerii acesteia, pornind de la decontarea unor deplasări făcute destul de des de actualul președinte în zona Crasna, până la o discutată taxare ilegală a unor membrii, pentru obținerea unui împrumut. Se mai atrage atenția că banii CAR-ului au fost investiți în actualul sediu, mai exact într-o clădire impunătoare, dar care nu este folosită, din construcția cu două etaje și mansardă fiind ocupate două încăperi și o sală de ședințe. Cu toate acestea, pentru spațiu, din banii cotizanților se plătesc lunar utilități costisitoare. Se mai atrage atenția că CAR-ul a investit într-un pod-parcare, realizat vizavi de sediu, mai mult pentru a permite accesul familiei Iacob la un teren deținut în zonă. Dacă această investiție nu se făcea, fostul judecător nu avea cum ajunge la terenul său.

Se vrea experiență!
“Banii cotizanților sunt folosiți pentru interesele unora de o conducere care nu vrea să se dea la o parte și inventează tot felul de motive pentru a-și păstra funcțiile și supremația. Mai mult, actele pe care le eliberează sunt făcute în dorul lelii, fiind pline de greșeli de ortografie. Se dau decizii abuzive pe care actuala conducere a CAR Motru ne împiedică să le contestăm”, a declarat Mihai Bîzu, candidat la funcția de președinte, împiedicat abuziv la candidatură. De altfel, Consiliul Director al CAR Motru a decis, luni, să-i invalideze candidatura lui Bîzu la șefia structurii pe motivul aberant că acesta nu are “experiență în domeniul funcției de președinte”. Bîzu susține că motivația este pur și simplu inventată de președintele Constantin Hașcău, care vrea să împiedice două candidaturi la alegerile interne din 14 februarie.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here