Bani pentru UM Sadu. Parlamentar: Să văd extrasul de cont

764

Niculae Bădălău, ministrul Economiei, a anunţat că profitul pe care fabricile de armament îl vor realiza în acest an va rămâne la acestea pentru modernizare şi retehnologizare, pentru ca produsele româneşti din acest domeniu să fie competitive atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă. Bădălău a precizat că printre fabricile modernizate se numără şi uzina de armament de la Sadu. Ministrul a fost prezent în luna mai, în judeţul Gorj, şi a vizitat fabrica de la Sadu, anunţând încă de pe atunci revitalizarea activităţii uzinei de armament.
„Modernizarea UM Sadu este o certitudine. Acelor politicieni gorjeni din Opoziție care afirmau că își vor da demisia în cazul în care fie și un singur leu va ajunge la Uzina de Armament de la Sadu, le readuc aminte că este momentul să facă acest gest de onoare. După vizita în județul nostru a ministrului Economiei, Niculae Bădălău, au fost alocate fondurile necesare pentru modernizarea Uzinei de Armament de la Sadu”, a anunţat deputatul Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj.
Neîncrezător, deputatul Dan Vîlceanu vrea să vadă extrasul de cont pentru a se convinge că au fost alocaţi banii pentru retehnologizarea UM Sadu. „La Sadu, situaţia acestei uzine este critică doar din cauza guvernelor PSD care au distrus această companie. Să prezinte un extras să văd şi eu banii în cont, dacă nu-l au, să tacă, să nu mai mintă. Să-mi prezinte o adresă de la Finanţele Publice şi de la Primăria Bumbeşti-Jiu că au achitat toate datoriile. După care discutăm. În rest, poveşti”, a spus deputatul Vîlceanu.
Totodată, ministrul Economiei a mai spus că este inadmisibil ca industriile de apărare din alte state membre NATO şi UE să asigure 60% din nevoile propriilor armate, în timp ce la noi se asigură doar 4%. „Este neplăcut că anul trecut doar 4% din dotările necesare Armatei Române a fost asigurat de industria de apărare din ţara noastră. Noi avem capacitatea de a asigura Armatei Române şi celorlalte servicii arme moderne cu care ostaşii să facă faţă provocărilor din teatrele de operaţiuni, dar este necesar ca Ministerul Apărării Naţionale să se orienteze şi către industria de apărare din ţara noastră”, a conchis Bădălău.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here