Bani falşi, în pieţele gorjene

334

foto 007S-au gândit cum să facă rost de mai mulţi bani aşa că au ajuns la concluzia că cel mai profitabil este să îi facă…la propriu. Este vorba despre doi bărbaţi, din Mureş. Ghinionul acestora a fost, însă, că poliţiştii gorjeni i-au descoperit în trafic.

În urma cercetărilor realizate până în prezent a reieşit că aceştia apucaseră să pună în circulaţie, în Gorj, trei bancnote false, de câte 100 de lei fiecare.

Doi bărbaţi, tată şi fiu, s-au gândit la o „afacere” în familie. Zis şi făcut. Aceştia s-au apucat să foto 011tipărească bani, falsificând mai multe bancnote. Culmea este că aceştia au fost descoperiţi tocmai de către poliţiştii gorjeni, în cadrul unui control în trafic. Asupra lor au fost găsite mai multe bancnote false. „Suspecţii au fost identificaţi în trafic de către poliţiştii din cadrul poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. Cu ocazia controlului autovehicului au fost găsite în interior nu mai puţin de 30 de bancnote contrafăcute”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Bancnotele au fost confiscate iar cei doi au fost reţinuţi pentru falsificarea monedei.

Două bancnote în Târgu-Jiu

În urma primelor cercetări oamenii legii au aflat că cei doi folosiseră în judeţul nostru câteva astfel de bancnote, mai exact trei, în valoare de câte 100 de lei. „Până în prezent acestora li s-a documentat faptul că au plasat în Piaţa 9 mai din municipiul Târgu-Jiu două astfel de bancnote şi una în Motru. Poliţiştii din cadrul Serviciului de combaterea criminalităţii organizate au dispus reţinerea celor 24 de suspecţi pe timp de 24 de ore şi ulterior au fost prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals de monedă”, a mai spus Tică. Cercetările în acest caz continuă pentru a se stabili dacă aceştia au mai pus în circulaţie şi alţi bani. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă să rămână după gratii următorii 12 ani.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here