Bani europeni pentru un spital din Gorj

1023

Două milioane de euro se vor investi în reabilitarea, extinderea și dotarea ambulatoriului Spitalului de Urgență Târgu-Cărbunești. Primarul Dănuț Birău a semnat deja contractul de finanțare. Valoare totală a proiectului este de 10,7 milioane de lei.

„Este un proiect pe fonduri europene, de 2 milioane de euro, un proiect la care Primăria Târgu-Cărbunești va asigura o cofinanțare de 2 miliarde de lei vechi. Proiectul are o durată de 60 de luni, iar în cel mai scurt timp vom demara procedurile de licitație pentru proiectarea lucrărilor”, a anunțat primarul Birău.
Lucrările efective ar putea începe în primăvară-vară. Autoritățile locale speră ca, în urma licitației, să fie desemnat un constructor serios, care să facă o lucrare de calitate într-un timp cât mai scurt.

Principalele lucrări
„Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea nivelului de sănătate a populației orașului Târgu-Cărbunești prin asigurarea de servicii medicale complexe în regim ambulatoriu. Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi: amplasarea la demisolul clădirii a unei centrale termice și vestiare generale cu acces direct din exterior; refuncționalizarea spațiilor existente și regruparea acestora în funcție de impunerile legate de fluxuri și circulații; reabilitarea și extinderea scării de evacuare; crearea de accese/evacuări noi în/din clădire; extinderea casei liftului atât pe orizontală, cât și pe verticală în vederea amplasării unui lift nou; crearea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități”, a anunțat Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Totodată, va fi reabilitată fațada clădirii, etajul 3 va fi extins parțial, pe toată suprafața etajului inferior, și se va monta tâmplărie PVC și geam termopan. Tot în proiect se propune un sistem de ventilare-climatizare în vederea menținerii unui climat optim, iar spațiile medicale vor fi prevăzute cu lămpi UV germicide în vederea asigurării unui grad ridicat de asepsie. Clădirea va fi prevăzută cu sisteme de protecție și alarmare incendiu, supraveghere video și control acces. În plus, aceasta va fi termoizolată, conform recomandărilor auditului energetic, iar demisolul, până la cota fundației, va fi termohidroizolat.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here