Bani europeni pentru căminul de la Suseni

801

Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni intră în reabilitare energetică, lucrările fiind finanțate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Proiectul are o valoare totală de peste 4,7 milioane de lei, iar termenul de finalizare este în luna septembrie 2025.

Un nou proiect de reabilitare energetică, după cel de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, depus de echipa Consiliului Județean Gorj în cadrul apelului de proiecte PNNR de Renovare energetică a clădirilor publice, a primit undă verde din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni va fi reabilitat cu peste 4,7 milioane de lei. Printre lucrările ce urmează a fi executate se numără izolarea termică a planșeului, montarea de instalații de încălzire prin pardoseală și ventiloconvectoare sau corpuri de iluminat LED cu senzori. Energia electrică pentru iluminatul artificial va fi produsă în mare parte cu panouri fotovoltaice. Vor fi montate sisteme de ventilare mecanică, sub formă de unităţi individuale montate în saloane şi în încăperile principale (birouri, săli de tratare bolnavi etc.) cu comandă şi programare locală, care să utilizeze recuperatoare de căldură de performanță ridicată.
„Continuăm depunerea de proiecte care să ne permită realizarea unor investiții, cu finanțare europeană, pentru județul Gorj”, a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here