Bani de la Guvern pentru localităţile din Gorj, afectate de precipitaţii

480

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi, 24 iulie, printr-o hotărâre, alocarea sumei de 212,15 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate din 28 de judeţe, ca urmare a cantităţilor foarte mari de precipitaţii care au generat inundaţii, alunecări de teren, au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele şi malurile de apărare, structura drumurilor judeţene, a drumurilor comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor.

Din cuantumul sumelor alocate, o parte din bani vor ajunge şi în anumite localităţi din judeţul Gorj, care au fost afectate de căderile masive de precipitaţii. Având în vedere situaţia gravă cu care se confruntă persoanele afectate de calamităţile naturale în aceste zone şi ţinând cont de faptul că autorităţile administraţiei publice locale nu dispun de fondurile necesare, se vor aloca din Fondul de intervenţie, prevăzut în bugetul de stat pe anul în curs: 19,44 milioane de lei pentru judeţele: Botoşani, Braşov, Cluj, Covasna, Mehedinţi, Mureş, Suceava, Vâlcea, Vrancea – pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse în perioada martie-mai 2018; 192,71 milioane de lei pentru judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea – pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse în lunile iunie şi iulie 2018.

Peste 5 milioane de lei, solicitate de Prefectura Gorj
Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din judeţele afectate. “Momentan nu ştim cu exactitate ce sumă s-a alocat pentru judeţul Gorj. Aşteptăm publicarea hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial. Totuşi, pot spune că noi am trimis solicitare de alocare de fonduri guvernamentale pentru refacerea infrastructurii locale afectată de precipitaţii în cuantum de circa 5,5 milioane de lei. Unităţile administrativ-teritoriale care vor avea nevoie de aceste sume sunt: Baia de Fier, Bumbeşti- Piţic, Polovragi, Novaci, Alimpeşti şi Consiliul Judeţean Gorj care a solicitat fonduri pentru refacerea a două podeţe afectate de precipitaţiile căzute, ce se află pe două drumuri judeţene”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here