Bani de la Guvern pentru gorjeni

329

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 915.100 de lei.

Aceste ajutoare vor sprijini 257 de familii şi persoane singure, afectate de calamităţi naturale, incendii ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială. Astfel, suma de 95.000 de lei este destinată susţinerii a 20 de familii aflate în situaţii dificile cauzate de inundaţii, cărora le-au fost afectate atât locuinţele, cât şi bunurile de folosinţă îndelungată. Aceste familii sunt din judeţele: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vâlcea. Alte trei familii din judeţul Vâlcea, ale căror locuinţe au fost afectate de alunecări de teren şi necesită lucrări de reparaţii şi de consolidare, vor primi 4.500 de lei.
De asemenea, 234 de familii şi persoane singure, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de starea de sănătate sau sărăcie extremă ori alte cauze care pot conduce la excluziunea socială, vor beneficia de ajutoare de urgenţă în cuantum de 815.600 lei. Aceste familii locuiesc în judeţele: Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.
Beneficiarii acestor ajutoare de urgenţă au fost identificaţi pe baza anchetelor sociale realizate de Agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială. Ajutoarele se vor plăti din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here