Bani cu nemiluita, aruncați la canalizare în Mușetești

597

Au trecut șapte ani, dar canalizarea din comuna Mușetești nu dă semne că s-ar pune în funcțiune, asta deși firma constructoare din județul Vâlcea, încasează periodic, de la primărie, mari sume de bani pentru investiția în cauză. Noul primar al comunei Mușetești, Cosmin Băban, a chemat atât constructorul, cât și proiectantul la discuții, dar ambii au dat din umeri la întrebările edilului, interesat de finalizarea investiției care cuprinde până acum doar patru sate, din cele șapte existente în localitate.

Dezastru, acesta este cuvântul folosit de noul primar al comunei Mușetești pentru a descrie ce a lăsat în urma sa fosta administrație “Ciobea”, legat de investițiile mari, începute de ani de zile, dar nefinalizate nici până în prezent în comună. Asta în ciuda sumelor generoase investite, primite de la Guvern, de exemplu, pentru terminarea canalizării și a sălii de sport din localitate, ambele aflate în curs de realizare, dar și în plină degradare. Edilul Cosmin Băban a explicat că sala de sport este o construcție “cu vechime” care s-a degradat consistent fără ca și cineva să fie tras la răspundere pentru construcția încă nerecepționată.
Mult mai gravă este situația privind investiția de 3 milione de lei, începută cu mai bine de 7 ani în urmă, care ar fi trebuit să cuprindă toate cele șapte sate ale localității, dar care, în prezent, este făcută doar pentru patru și asta numai pe o parte a drumului care trece prin fața gospodăriilor din Grui, Bârcaciu, Pădureni și Mușetești.
Două sate nu beneficiază deloc de această investiție, în timp ce unul a fost scos total din schemă, la inițiativa fostului primar Ion Ciobea. Abia acum noua administrație a discutat cu cetățenii din Larga, care au cerut și ei să fie prinși în proiectul de canalizare.

120.000 de lei pentru Forconcid SRL
Primarul Cosmin Băban susține că a pus pe tapet problema canalizării imediat după preluarea mandatului său, dar o primă discuție cu constructorul și proiectantul nu i-au dat și răspuns la toate întrebările sale.
Asta deoarece cei doi, la multe dintre întrebările pertinente ale noului primar, preferau doar să se uite în tăcere unul la altul, asta deși firma Forconcid SRL, cea care prestează de 7 ani la canalizarea realizată sub 50% a încasat recent 120.000 de lei, după ce a depus situația de lucrări la Primăria Mușetești. “Este dezastru. Canalizarea nu se poate pune în funcțiune atâta timp cât sistem de colectare, epurare şi evacuare a apelor uzate nu este pus la punct și atâta timp cât stațiile de tratare stau în fața primăriei de ani de zile. Nici nu se mai știe dacă acestea funcționează după atâta timp, dar vom vedea când le vom pune în funcțiune”, a declarat primarul de Mușetești, Cosmin Băban.

Băile din casă, pe post de cămări
Reţeaua de canalizare din comuna Muşeteşti ar trebui să deservească 500 de familii. Au fost instalate conductele, dar încă nu s-au montat staţiile de epurare. Fostul primar motiva că lucrarea stagna din lipsa banilor, deși Guvernul a trimis la primarul localităţii ultima tranşă de bani în noiembrie, anul trecut, însă din cauza vremii nu s-a putut lucra şi edilul a fost nevoit să-i înapoieze.
Localnicii sunt extrem de nemulțumiți mai ales că așteaptă de prea mulți ani finalizarea investiției și, mai mult, și-au construit în locuințe băi pe care nu le pot folosi, ajungând să depoziteze acolo lucrurile de prin casă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here