Avocatul Donoiu, la un pas de excluderea din Baroul Gorj

211

Picture 004Avocatul Marcel Donoiu a fost luat din nou în discuţia membrilor Comisiei de Disciplină a Baroului Gorj, la sfârşitul săptămânii trecute. Donoiu este membru al acestui Barou dar, ca urmare a unor sesizări venite de la mai multe persoane care acuză ilegalităţi realizate de acest avocat, sunt tot mai mari posibilităţile ca Donoiu să fie exclus din acest organism.

Nicoliţa Ştefan este persoana care s-a adresat în mai multe rânduri Baroului Gorj solicitând excluderea avocatului din profesie. La întrunirea din data de 1 octombrie au fost prezenţi trei membri ai comisiei de disciplină, Manuela Boban, Nicolae Pîrlău şi Matei Tudoriţa şi petiţionara Nicoliţa Ştefan.

img412Avocatul Donoiu Marcel a lipsit şi de această dată de la întrunirea comisiei deşi a fost solicitat, în scris, să fie acolo.

,,Petiţionara declară că nu mai are alte acte sau probe de administrat în cauză, motiv pentru care se acordă cuvântul pe fondul plângerii. Petiţionara solicită excluderea avocatului din profesie”, se arată în încheierea de şedinţă a Comisiei de Disciplină a Baroului Gorj. Comisia a luat act de aspectele sesizate de Nicoliţa Ştefan iar cauza a rămas în pronunţare.

Anchetat disciplinar

La începutul acestui an reprezentanţii Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), filiala Gorj, au început o anchetă disciplinară în cazul avocatului Marcel Donoiu, învinuit de mai multe ilegalităţi şi de comportament neadecvat la instanţa de judecată. Cei de la UNBR Gorj au fost sesizaţi de două persoane care se consideră victimele lui Donoiu, una dintre acestea fiind Nicoliţa Ştefan, oamenii cerând ca decanul Baroului Gorj să ia o măsură împotriva avocatului din Târgu-Cărbuneşti. Mai multe persoane au sesizat însă, în ultimii ani, că avocatul Marcel Donoiu din cadrul Baroului Gorj nu face cinste instituţiei. Acesta a fost protagonistul mai multor fapte cu caracter penal, care au ajuns în faţa organelor de poliţie şi apoi în faţa instanţelor de judecată din Gorj şi Dolj. Din păcate, puţine s-au finalizat, deşi Donoiu nu a fost scos curat de magistraţii în faţa cărora nu a mai pozat în apărătorul legii.

Amendat pentru injurii

Anul trecut magistraţii Tribunalului Gorj i-au dat o amenda în valoare de 200 de lei avocatului Baroului Gorj, Marcel Donoiu, ca urmare a expresiilor injurioase cu care s-a adresat instanţei de judecată în timpul unui proces pe care îl avea pe rol. Nu este însă singura întâmplare de acest gen al cărui protagonist a fost avocatul care încearcă pe toate căile să intre în posesia unui apartament din Târgu-Jiu, luptând incorect cu adevăraţii moştenitori ai defunctului.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here