AVI Instant şi Confecţia SA, pe lista datornicilor Aparegio

415

Mai multe societăţi din judeţ şi nu numai înregistrează datorii de ordinul miilor şi sutelor de mii către operatorul regional ce furnizează serviciile de alimentare cu apă şi canalizare, Aparegio Gorj SA. Cele mai multe firme nu au reuşit să-şi achite facturile restante chiar şi de câţiva ani, deoarece patronii au cerut insolvenţa ca urmare a stării economice proaste a societăţilor.

Dacă cele mai dese probleme întâlnite sunt cele pentru debitele restante de la asociaţiile de proprietari, operatorul Aparegio Gorj se confruntă şi cu zeci de datornici persoane juridice ale căror facturi nu au mai fost achitate de multă vreme, în prezent multe dintre societăţi aflându-se în stare de insolvenţă. “Pe rolul instanțelor de judecată, în prezent nu se află litigii cu asociațiile de proprietari. confectia tg jiuMenționăm că dosarele ce vizau debitele asociațiilor de locatari care au fost înaintate Biroului juridic pentru a formula cereri de chemare în judecată au fost soluționate de către instanță până la această dată. Pe rolul instanțelor de judecată se află, în prezent, un număr de 44 de dosare ce vizează persoanele juridice în vederea recuperării sumelor restante”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aparegio Gorj, Nicoleta Văduva.
Printre debitorii persoane juridice se numără şi societăţi bine cunoscute pe plan local şi judeţean. Astfel, o datorie imensă o înregistrează SC Avi Instant SRL ale cărei facturi neachitate din decembrie 2009 au ajuns la valoarea de 155.036,88 de lei, în prezent, societatea fiind intrată în procedură de insolvenţă. O altă societate, care se ocupă cu confecţionarea îmbrăcămintei pentru export este Confecţia SA Târgu-Jiu, şi care înregistreată datorii vechi de la mijlocul anului 2012, cumulul acestora fiind de 11.236,52 de lei. Şi firma afaceristului Marius Benegui înregistrează debite la serviciile de alimentare cu apă şi canalizare, datoriile acesteia fiind de doar 1.797,68 de lei. De asemenea, fabrica de mobilă a fostului patron Rostramo, Cătălin Chelu, are facturi neachitate către Aparegio de 3.3847,11 de lei, datând din perioada martie 2010- septembrie 2012.

Firmele lui Păsărin şi Lupulescu, datornice
O altă firmă aflată tot în procedură de insolvenţă este societatea de construcţii a fostului edil de la Bîlteni, Gheorghe Păsărin, şi aceasta înregistrând debite către aparegio (2)Aparegio. Facturile neachitate sunt din perioada martie 2012-februarie 2014 şi au un cumul de 1.682,41 de lei.
Lexi Star, o altă societatea cunoscută la nivelul judeţului, şi care aparţine omului de afaceri Alexandru Lupulescu, figurează în evidenţele Aparegio Gorj cu două debite: 5.392,88 de lei din perioada iunie-septembrie 2011 şi o alta de 2.052,58 de lei restantă din decembrie 2012-februarie 2013.
Datorii masive către Aparegio Gorj sunt înregistrate şi de renumita societate a afaceristului Nicolae Sarcină, ale cărui debite au ajuns la 370.793,298 de lei, acestea datând din perioada iunie 2013-februarie 2015.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here