Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor, verificate de polițiști

480

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de poliţiştii rutieri. Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E.
,,Astfel, în perioada 12 – 18 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj acționează pe raza întregului județ pentru verificarea respectării regulilor privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri și a autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. De asemenea, în cele 7 zile, controalele polițiștilor gorjeni au în vedere respectarea de către conducătorii auto a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj. Oamenii legii vor mai verifica și respectarea limitei maxime admise a greutății mărfurilor, dar și transportul celor periculoase.
,,În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Gorj. Acțiunea se desfăşoară sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române și urmărește reducerea gradului de victimizare prin producerea unor accidente de circulație. Activitățile de control sunt organizate simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here