Autoturisme puse sub sechestru, scoase la vânzare de structura de la Gorj a ANAF

1705

Mai multe autoturisme ai căror proprietari înregistrează datorii la bugetul de stat ori către terţi vor fi scoase la licitaţie, în cadrul unei proceduri organizate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj, ce are loc la sediul instituţiei din municipiul Târgu-Jiu, în data de 22 ianuarie, de la ora 11.00.

ANAF scoate la licitație mai multe autovehicule intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, cu preţuri accesibile pentru toată lumea.Prin licitaţia ce va fi organizată săptămâna viitoare de către reprezentanţii AJFP Gorj, se va încerca vânzarea unui număr de şapte autoturisme. Doar una dintre maşini se află la prima procedură de licitaţie, restul fiind la a II-a şi a IV-a.Astfel, prima maşină scoasă la mezat este un Audi A 4, an de fabricaţie 1996, prețul de pornire al licitaţiei pentru acesta fiind de 4.800 de lei. Autovehiculul este pe benzină, iar din punct de vedere tehnic este funcţională, iar estetic se prezintă într-o stare medie. O altă maşină, ce va fi supusă procedurii de licitaţie din 22 ianuarie, este un Seat Ibiza din 1999 (procedura IV), însă nefuncţională, cu piese lipsă şi cu multiple urme de zgârieturi, preţul de pornire în acest caz este de 1.150 de lei. Cel de-al treilea autovehicul, aflat tot la a IV-a procedură de licitaţie, pe care finanţiştii gorjeni vor încerca să-l vândă săptămâna viitoare este o autoutilitară MAN, an de fabricaţie 2002. Preţul de evaluare sau de pornire al licitaţiei este de 14.950 de lei. Totodată, pe lista bunurilor mobile ce vor fi scoase la licitaţie de către AJFP Gorj, peste numai câteva zile, se mai află şi următoarele autoturisme: Ford Mondeo – în stare de funcţionare – an de fabricaţie 2006 – preţ de pornire 5.850 de lei; Ford Galaxy – an de fabricaţie 1999, estetic mediu, tehnic stare bună – preţ de pornire al licitaţiei de 3.750 de lei; Dacia 1310 break – an de fabricaţie 2002, nefuncţională şi avariată – preţ de pornire de la 850 de lei (procedura de licitaţie IV); Fiat Stilo, an de fabricaţie 2002, benzină, tehnic – stare medie, funcţională – preţ de pornire de la 5.025 de lei.

Ofertele se primesc până în ziua anterioară licitației
,,Invităm pe cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri să înștiințeze despre aceasta organul de executare, înainte de data stabilită pentru vânzare. Cei interesați în cumpărarea bunurilor sunt invitați să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop și până la acel termen să prezinte oferte de cumpărare. Pentru participarea la licitație ofertanții depun, cu cel puțin o zi înainte de data licitației, următoarele documente: oferta de cumpărare; dovada plății taxei de participare sau a constituirii garanției sub forma scrisorii de garanție, reprezentând 10% din prețul de pornire al licitației (plata taxei se va efectua în contul IBAN RO 91TREZ3365067XXX004414, beneficiar Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj, cod de identificare fiscală 4448156 deschis la Trezoreria Târgu-Jiu; împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice române, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerțului; pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; pentru persoanele fizice străine, copie de pe actul de identitate/pașaport; declarația pe propria răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul. Cumpărătorului îi revine obligația de a respecta prevederile legale speciale, cum ar fi obligațiile de mediu, obligațiile de conservare a patrimoniului național sau altele asemenea”, se arată în anunțul postat de către reprezentanții AJFP Gorj, pe site-ul ANAF.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here