Autoritățile gorjene îi fac cruce lui Brâncuși la Paris

362

Scriitorul Laurian Stănchescu a anunțat, într-o conferință de presă, că a reușit să obțină acordul primăriei din Paris pentru a pune o cruce la mormântul lui Constantin Brâncuși. Cristian Toader-Pasti, consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Gorj, spune că aceasta va fi realizată și va fi pusă la căpătâiul lui Brâncuși anul viitor.

 

Prezent la Târgu-Jiu, scriitorul Laurian Stănchescu a relatat presei că a reușit să facă demersurile necesare pentru a reuși să pună o cruce la căpătâiul marelui sculptor Constantin Brâncuși. „Am reușit să obțin de la Consiliul General al Primăriei Parisului și de la doamna primar acordul de a pune o cruce la căpătâiul lui Constantin Brâncuși, prentru că la căpătâiul său nu există cruce, el cântând în biserica română 32 de ani, 4 ani în Biserica Madona Dudu din Craiova, 4 ani în Biserica Mavrogheni din București și restul în biserica română din Paris. A fost paracliser”, a explicat Stănchescu.

La întrebarea cine va realiza crucea pentru Brâncuși, a răspuns Cristian  Toader-Pasti, consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Gorj: „Eu! Noi toți, de aici, din pământul gorjean, putem să facem măcar atât. Am vorbit cu prietenii mei și au spus că dacă din punct de vedere legal este totul asigurat, noi facem crucea și o și ducem acolo. Avem această potență financiară. În cursul anului 2018, fiind un an deosebit pentru poporul român, vom face acest lucru. Eu am mulți prieteni în Paris, care de foarte multe ori se duc și aprind o lumânare lui Brâncuși”. Mormântul lui Brâncuși se află sub lespedea din cimitirul Montparnasse din Paris, Franța.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here