Autoritățile din Motru au transmis o scrisoare premierului Cîțu pe problema UATAA Motru

2300

La finalul săptămânii trecute, autoritățile locale din Motru au transmis o scrisoare premierului Cîțu aducându-i la cunoștința problema grea prin care trece UATAA. Prin aceasta scrisoare se solicită un sprijin financiar în valoare de 7.912.000 de lei pentru pierderi induse și subvenție ale anului 2020 pentru uzina din Motru. Acești bani sunt foarte necesari pentru achiziționarea de certificate de carbon fără de care această societate, în următoarea perioadă, nu mai are niciun viitor.
Cele 4734 de certificate de CO2 nu au fost achiziționate până la această dată, limita maximă de predare a acestora fiind sfârșitul lunii. În caz contrar, UATAA va trebui sa plătească 100 de euro pe certificat, asta însemnând 4.700.000 de euro, la care se adaugă valoare propriu zisa de 200.000 de euro, fiind un total de aproximativ 5 milioane de euro, sumă imposibil de achitat de către societate ori de Primăria Motru. Gestul primarului localității este unul disperat, de a atrage atenția Guvernului, a premierului, cu privire la problema socială prin care va trece, în perioada următoare, Motru, oraș care riscă să rămână fără apă caldă și agent termic în iarna lui 2021, ținând cont că la ora actuală beneficiarii de agent termic și apă caldă în sistem centralizat din Motru sunt 4700 de apartamente, patru școli, patru grădinițe și o creșă, alte zeci de instituții de stat și societăți private.
Fără acest sprijin politic și administrativ, UATAA se îndreaptă spre faliment, neexistând nicio variantă într-o perioadă atât de scurtă până la repornirea și furnizarea de agent termic.
,,Am purtat discuții cu reprezentanți ai Guvernului, parlamentari și alte persoane care ar putea să sprijine comunitatea locală și SC UATAA și sper că în al doisprezecelea ceas acest sprijin financiar să ajungă la timp în conturile primăriei pentru a putea debloca în mare parte situația generata la UATAA Motru”, a declarat primarul Morega.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here