Autoritățile din Bănie pun tunurile pe CEO! La Centrala Craiova II “lucrurile nu stau tocmai bine”

625

Primarul Craiovei, Mihai Genoiu, a afirmat, miercuri, că sistarea furnizării agentului termic în oraş nu este o problemă a municipalităţii, ci a Complexului Energetic Oltenia, care a intrat în sezonul rece cu un singur grup energetic funcţional la Centrala termică Craiova II, la care a apărut marţi o avarie, pentru a doua oară în acest sezon rece.

„Este pentru a doua oară în acest sezon rece când avem un disconfort creat de lipsa agentului termic din calorifere şi vreau să lămurim lucrurile, pentru că sunt lucruri care nu intră în atribuţiile primăriei. Ambele situaţii au fost cauzate de unele defecţiuni de la Centrala termică Craiova II a CEO, la un cazan de la grupul energetic nr.2, care are o avarie masivă începând de azi noapte, de la ora 12.00, când a fost decuplat, iar din acel moment Craiova a rămas fără agent termic. Din informaţiile pe care le am, acest lucru se va remedia în jurul orelor 22.00 – 23.00, în această seară. Rămâne de văzut dacă se poate rezolva”, a spus Genoiu într-o conferinţă de presă. Acesta a subliniat că la Centrala Craiova II „lucrurile nu stau tocmai bine”. “Acolo există două grupuri de producere a energiei, în special termice: grupul nr.1 se află în reparaţii capitale, care au fost începute în lunile de vară şi care trebuiau finalizate până la începerea sezonului rece, când începe şi furnizarea agentului termic către locuitori, însă nici în acest moment nu este gata. Din acest motiv s-a lucrat pe un singur grup – grupul 2 – care a cedat. CEO spune că, după ce se va da drumul la grupul 2, mâine dimineaţă porneşte şi grupul nr.1, care a fost în revizie capitală. Acolo este problema: s-a intrat în iarnă cu un singur grup, ceea ce nu este normal”, a spus primarul Craiovei.

Fără căldură până joi!
Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova II a anunţat, marţi, că întrerupe furnizare agentului termic pentru încălzire în municipiul Craiova, în data de 21.11.2018, la ora 1.00, din cauza unei avarii apărute la cazanul energetic nr.2, iar pentru asigurarea parametrilor minimi de funcţionare pentru apa caldă menajeră vor fi pornite cele două cazane de aburi industriali pe păcură. Potrivit CEO, joi, va fi pornit inclusiv grupul energetic nr.1, după reparaţia anuală, care va asigura agentul termic pentru municipiul Craiova.
A.S.

1 COMENTARIU

  1. problema e a primariei,dar nu spui.daca ati fi platit datoriile istorice catre termocentrala ar fi avut bani sa scimbe tot cazanul si nu ar mai fi fost probleme.asa nici usturoi nu ai mancat nici gura nu/ti miroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here