Autocarele nu pot aduce turiști la Rânca

269

Poate părea mai greu de crezut, dar singura stațiune din țară care are în prezent zăpadă nu poate primi turiști dacă aceștia aleg să vină la munte cu vreun autocar. Oricât ar fi grupul de mare, toți membrii trebuie să coboare din autocar la poalele muntelui, de unde pot fi preluați de microbuze sau mașini personale ale cabanierilor, șeful asociației proprietarilor de pensiuni din stațiune, Constantin Pănescu, spunând că nu înțelege o astfel de aberație. El afirmă că a pus problema în discuție inclusiv conducătorilor județului după ce la baza muntelui a fost instalat un indicator rutier care interzice accesul mașinilor mai grele de 5 tone.
“Am avut grup de copii veniți de la Motru, alții de la București, care erau cu autocarul și care nu au greutatea unui adult pentru a se depăși greutatea de 5 tone impusă de restricția respectivă. Nu am avut cu cine să ne înțelegem, era echipaj de Poliție jos, la poala muntelui, și șoferul a trebuit să lase copiii acolo. I-am preluat noi cu ce am putut, deși drumul era negru ca vara, drumarii făcându-și treaba. Nu înțelegem atitudinea asta pentru că pe operatorii de turism, dar și pe turiști, nu îi ajută în nici un fel”, a spus Pănescu.
Șeful Drumurilor Naționale din Gorj, Ion Tudor, spune că anul trecut restricțiile în stațiune pe timp de iarnă erau de 3,5 tone, acum microbuzele putând să urce fără probleme, dacă au lanțuri și cauciucuri de iarnă când e vremea rea. El spune că accesul autocarelor poate fi permis doar dacă o comisie formată din diverși specialiști ia o astfel de decizie, decizie condiționată însă de starea drumului și de condițiile meteo. “Drumul e bun, de acord, pentru că de asta suntem acolo permanent, dar ce facem dacă vine un grup cu turiști vineri seara și pleacă marți, iar între timp pornește viscolul? Știm cu toții cum e la munte iarna. Sunt câteva puncte dificile în care știm ce probleme ar putea apărea într-o asemenea situație și de aceea sunt aceste restricții”, a explicat Tudor.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here