Autoaprinderea cărbunelui a intensificat livrările spre RAAN

191

Minerii din bazinul carbonifer Husnicioara au intensificat livrările către Sucursala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN). Măsura s-a impus pentru a evita autoaprinderea cărbunelui în depozitele din cariera Cucueţi şi Valea Copcii. De asemenea, minerii din Husnicioara au primit apă iar în cabinele excavatoarelor s-a montat aer condiţionat.

În zona Husnicioara, zilnic, cantitatea de 7.000 tone lignit de cărbune este transportată cu garniturile de tren pe platforma industrială a RAAN unde sunt asigurate, datorită instalaţiilor de PSI, condiţii de protejare împotriva fenomenului de autoaprindere care poate fi generat de temperaturile ridicate, de peste 40 de grade Celsius.
Pentru a face faţă temperaturilor ridicate aici s-a luat măsura ca fiecare miner să primească zilnic 1,5 litri apă minerală, iar în cabinele excavatoarelor şi combinelor care acţionează în fronturile de lucru au fost montate aparate de aer condiţionat.

Benzile, monitorizate
Măsurile speciale luate la Husnicioara în zile caniculare nu se opresc aici. Benzile transportoare sunt şi ele continuu monitorizate astfel încât să nu se blocheze niciun tambur de acţionare sau o rolă de dirijare care ar pute aprinde cărbunele şi a pune în pericol siguranţa funcţionării utilajelor de excavaţii şi a vieţii deservenţilor acestora.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here