Audit de la Ministerul Educației, la Inspectoratul Școlar Județean Gorj! Activitatea lui Ișfan, la puricat

2065

Membrii din echipa Serviciului Public de Audit Intern a Ministerului Educației se află, începând de luni, la Inspectoratul Școlar Județean Gorj pentru a verifica activitatea economică, desfășurată în instituție pe timpul ultimului mandat al fostului inspector școlar general Ion Ișfan, în prezent inspector adjunct al IȘJ. Auditorii Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice fac această verificare la cererea actualului inspector general al instituției, Marcela Mrejeru.

Prezența echipei de auditori ai ministrului Andronescu în IȘJ nu convine fostului inspector general, care nu ar fi înțeles de ce Mrejeru a solicitat verificarea. Asta deși cunoștea că și la preluarea funcției de director de liceu, actualul inspector general a apelat la aceeași procedură, deoarece se impune ca un manager nou să știe ce moștenește de la cel care a condus pentru o lungă perioadă de timp, și nu fără scandaluri, activitatea educațională de la nivelul județului Gorj. Auditorii ministeriali vor petrece câteva zile în IȘJ Gorj, deoarece au de verificat activitatea financiară a instituției pe o perioadă considerabilă de timp.
În timp ce auditorii au intrat până la gât în documente, inspectorii se pregătesc de evaluarea națională la clasa a II-a care va începe pe 7 mai și se va finaliza pe 10 mai. În echipa lui Mrejeru, pentru o perioadă de 60 de zile, și-a făcut loc, cu delegare, și un nou inspector școlar adjunct. Este vorba despre Marian Staicu, inspector școlar management educațional, post ocupat de respectivul prin concurs. Numirea lui Staicu în această funcție s-a făcut la inițiativa inspectorului general al IȘJ, aceasta fiind, deocamdată, pe perioadă determinată. În ceea ce îl privește pe Ion Ișfan, acesta se află într-un litigiu cu Ministerul Educației pentru anularea sancțiunilor primite, la finalul mandatului, din partea acestui for.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here