Au spart gheața în noiembrie! Prima victorie pentru baschetbaliști

724

După șase etape de suferință, a venit și primul succes pentru echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal. Seniorii de la Târgu-Jiu au câștigat meciul din Sala Transilvania, împotriva echipei CSU Sibiu. Victoria a fost una meritată, deși partida a stat sub semnul echilibrului în multe momente, asta deși oaspeții au condus jocul constant, în ciuda unui start mai apatic. S-a terminat 80-87 (17-23,18-18,24-24,21-22). Căpitanul Porter Troupe a reușit o nouă prestație foarte bună și a terminat partida cu 22 de puncte, 2 recuperări şi 3 pase decisive. Stefan Glogovac a reușit 17p, Kevin Allen 15p, Malik Morgan 14p şi Brandon Sly 12p. Dintre jucătorii gorjeni, Octavian Ilie a prins aproape 17 minute pe parchet, Camil Berculescu 10 minute și 23 de secunde, iar Mihai Bădiță puțin peste 3 minute.
CSM Târgu Jiu: Porter Troupe 22p, Stefan Glogovac 17p, Kevin Allen 15p, Malik Morgan 14p, Brandon Sly 12p, Titus Nicoară 7p, Octavian Ilie, Camil Berculescu, Mihai Bădiţa, Alexandru Berca, Andrei Gheorghe, Ahmed Bashir. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.
Oficialii clubului CSM Târgu Jiu sunt convinși că acest succes va ,,debloca” situația. Urmează și partide accesibile, iar Ahmed Bashir este singurul jucător indisponibil, însă și revenirea americanului pe parchet se va produce în curând. „Mă bucur că am reușit prima victorie în campionat. Toți știm valoarea echipei din Sibiu și toți știm că startul lor de campionat nu a fost cel dorit. Am avut un meci foarte greu și poate că dacă echipa din Sibiu ar fi avut lotul complet și nu ar fi avut probleme de efectiv ar fi avut altă balanță. Important este că am reușit să câștigăm. Îmi felicit echipa pentru dăruirea de care a dat dovadă și sunt convins că această victorie ne va ajuta foarte mult în perspectiva meciurilor care vor urma”, a declarat expertul secției, Adrian Roșu, pentru csmtargujiu.ro. Și antrenorul principal a apreciat evoluția din Sala Transilvania și a declarat că locul în clasament nu reflectă realitatea. „Am făcut un meci bun. Ca să câștigi la Sibiu este nevoie să joci bine, iar noi am făcut un meci bun. Am controlat meciul în mare parte și asta ne-a adus victoria la final. Diferența în acest meci a făcut-o apărarea noastră, mai ales în prima repriză, când am reușit să-i oprim pe principalii lor marcatori, Tamulis și McGrew, la 4 şi 2 puncte. Am făcut un meci bun şi în plan ofensiv și am înscris 87 de puncte pe terenul Sibiului. Sunt mulțumit după prima victorie, am spus de la început că avem o echipă bună. Am avut și ghinionul unui program foarte greu, dar acum vom avea niște meciuri oarecum mai ușoare și sperăm să jucăm mai bine de la meci la meci. Vom juca cu ceva mai puţină presiune și cu mai multă încredere. Ne așteaptă acum un program ceva mai lejer, nu ușor, pentru că nu există meciuri ușoare. Sperăm ca în următoarele partide să reușim să adunăm cât mai multe victorii”, a precizat Davitkov. CSM Târgu Jiu revine în LNBM abia pe 13 noiembrie, când găzduiește meciul cu CSM Galați.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here