Au învățat despre tehnicile de resuscitare cardio-respiratorie

1023

Asistentele medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au participat, miercuri, la o prezentare a tehnicilor de resuscitare cardio-respiratorie susținută de doctorul Claudiu Constantinescu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj și Ovidiu Bogdan, asistent medical.
„În cadrul acestei prezentări, folosindu-se de un manechin și de accesoriile pentru exersarea tehnicilor de resuscitare și salvare în urgențe, cei doi invitați de la Serviciul de Ambulanță le-au prezentat asistentelor medicale tehnicile care se aplică în cazul apariției unui stop cardio-respirator”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.
A fost abordată situația în care apare un stop cardio-respirator la un pacient internat în una dintre secțiile spitalului.
Doctorul Claudiu Constantinescu a prezentat informații legate de tipurile de protocol de resuscitare cardio-respiratorie (de bază și avansat) care se aplică în aceste situații.
„Există un protocol de urmat în cazul unui stop cardio-respirator pe care fiecare dintre asistentele medicale îl cunoaște. Este bine ca în cazul apariției unei astfel de situații să lucreze în echipă, este important ca dumnealor să nu se piardă în fața unei astfel de situații, să își păstreze calmul. Am susținut această prezentare la invitația directorului de îngrijiri al Spitalului Județean și asistentele medicale au arătat interes”, a spus dr. Claudiu Constantinescu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.
Grație bunei colaborări dintre cele două instituții, astfel de evenimente vor mai avea loc pe viitor.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Asistentele din SJU sunt angajate de Vienescu pe pile, relații sau mii de euro, nici doctorii angajați în UPU nu au instruire pentru medicina de urgență și această prezentare s-a făcut după ce un pacient a dat colțul în secția de psihiatrie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here