Au furat un portbagaj plin cu păsări

479

curcani (2)Un cetăţean din localitatea Albeni a avut parte de o reală aventură ieri dimineaţă. După ce a prins în flagrant câţiva hoţi care îi „eliberau” curtea de păsări,

bărbatul a plecat, cu maşina, în urmărirea celor două autoturisme în care se aflau aceştia. Toată „distracţia” s-a terminat la secţia de poliţie de la Târgu – Cărbuneşti.

Daniel Ianculescu, din Albeni, a povestit că se afla la domiciliul mamei sale, care este poziţionat într-o zonă mai izolată a satului. Bărbatul hrănea animalele aflate într-o curte peste stradă de casă, acesta fiind motivul pentru care nu a fost văzut de cetăţenii de etnie romă ce veniseră la …furat. Aceştia, şapte la număr, toţi din localitatea Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, se deplasau prin localitate în două autoturisme cu numere străine, când au observat în curtea femeii nişte curcani mari, numai buni de însuşit fără a mai întreba stăpâna curţii. Zis şi făcut. Unul dintre autoturisme s-a oprit câţiva zeci de metri mai departe de casă, în timp ce în al doilea, o parte dintre teleormăneni încărcau păsările cu pricina. Ianculescu a apărut înainte ca aceştia să apuce să ia toate păsările. „Când am ieşit din curte, de peste drum, de la bovine, am văzut două maşini, una la vreo o sută de metri. În cealaltă, o doamnă de etnie romă arunca un curcan în portbagaj. Când m-au văzut, dânşii au plecat cu maşinile, au fugit. Aveam 14 păsări, decât şase au apucat să ia şi au fugit şi eu am scos maşina din curte şi am plecat după ei. Nu ştiu de unde au mai furat că acolo nu am vecini”, a povestit păgubitul.
Prinşi în trafic
Aflând de la bărbat despre cele întâmplate, oamenii legii au instituit filtre pe şoselele din zonă şi, în scurt timp au depistat cele două maşini în trafic. Plecat şi el în urmărirea hoţilor, Ianculescu le-a pierdut urma dar a fost chemat, ulterior, la Poliţia Târgu – Cărbuneşti pentru a recunoaşte şi recupera prejudiciul. Tot acolo se aflau şi făptaşii, trei dintre ei fiind reţinuţi pentru 24 de ore, în timp ce restul sunt cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here