Au chiulit la BAC din prima zi

212

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a debutat luni în toată ţară, cu proba orală la Limba română. În Gorj, zeci de candidaţi au chiulit încă din prima zi, ceea ce înseamnă că nu vor promova examenul nici de această dată.

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului reprezintă o a doua şansă pentru acei absolvenţi de liceu, care fie nu au promovat examenul în sesiunile anterioare, fie nu l-au susţinut deloc. În Gorj, la prima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, s-au înscris 154 de candidaţi, însă 38 dintre cei care ar fi trebuit să susţină această probă luni nu s-au prezentat, ratând şansa de a obţine o diplomă de Bacalaureat. În perioada 18 – 19 august se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională a candidaţilor, iar în perioada 20 – 21 august evaluarea competenţelor digitale. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, este programată pe 24 august. Proba obligatorie a profilului se va desfăşura pe 26 august, iar proba la alegere a profilului şi specializării pe 28 august. Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse şi contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate în perioada 2 – 3 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în cursul zilei de 4 septembrie. Media minimă de promovare, pentru fiecare disciplină în parte, este 5, iar media finală, a notelor la toate materiile, necesară pentru promovarea examenului este minimum 6.
Reamintim că, pentru această sesiune a Bacalaureatului au fost stabilite patru centre de examen, trei în Târgu-Jiu (Şcoala Gimnazială “Alexandru Ştefulescu”, Şcoala Gimnazială “Pompiliu Marcea” şi la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncuşi”) şi unul în Motru. La prima sesiune a Bacalaureatului din acest an au participat 4222 de candidaţi, 3598 din seria curentă şi 624 din promoţiile anterioare. Iniţial, 53,51% dintre aceştia au reuşit să promoveze examenul, 521 cu medii între 6 şi 6,99, 653 cu medii între 7 şi 7,99, 624 cu medii între 8 şi 8,99, 459 cu medii între 9 şi 9,99 şi doi cu media 10. După contestaţii, procentul de promovabilitate a crescut la 54,5%.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here