Ateliere de vară la Muzeul Județean

882

Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și-a reluat Programul de Educație Muzeală, cu Atelierele de Vară. Tema de vineri, 9 iunie, a fost „Jurnalul meu de vacanță”.
„Copiii și-au pus în Jurnalul de Vacanță, pentru început, planurile lor pentru vacanța de vară, dar au și învățat care sunt elementele specifice în grafica de carte, pentru că și-au «construit» jurnalele de la zero. Astfel, câteva pagini colorate de carton au devenit frumoase povești, în care apar familii, prieteni, animăluțe de companie, tabere, excursii, sejururi, petreceri și alte obiecte și ocazii pentru distracție și relaxare. Copiii și-au creat, astfel, în cuvinte și imagini, o frumoasă vacanță de vară, așa cum și-o doresc ei. Jurnalul este, însă, doar la început, ei urmând să-l completeze cu experiențele trăite în vacanță, de-a lungul verii și să-l aducă la muzeu la toamnă, când tema săptămânii va fi «Amintiri din vacanță»”, transmite Muzeul Județean.
De asemenea, cei mici au vizitat o expoziție de pictură și au vizionat povestea animată „Prostia omenească”, de Ion Creangă, din care au tras multe învățăminte.
Toate aceste activități fac parte din Programul de Educație Muzeală, organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.
Participanții sunt așteptați în continuare la activități, pentru că programul va continua și pe perioada vacanței de vară.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here