Ateliere de leadership civic şi politic, organizate pentru gorjeni

121

În perioada 17-22 iulie 2018, PACT pentru România va organiza prima şcoală de leadership civic şi politic din România, Academia Lideri pentru Viitor, avându-l drept invitat special pe unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi politici ai lumii contemporane, Steve Jarding.

Steve Jarding, profesor la Harvard Kennedy School, este recunoscut ca fiind unul dintre experții de top la nivel mondial în comunicare, managementul campaniilor electorale şi leadership strategic. În 2016, Jarding a fost votat Profesorul Anului la Harvard Kennedy School. A predat şi a oferit consultanţă în peste 25 de ţări din Asia, Africa, America de Sud şi Europa şi a câştigat o listă impresionantă de curse electorale pentru guvernatori sau senatori americani. În 1996, revista Roll Call l-a descris drept “unul dintre cei mai influenţi oameni din politica de la Washington”. Nouă dintre foştii săi studenţi au fost candidaţi la preşedinţie sau la funcţia de prim-ministru în diverse ţări ale lumii şi mulţi alţii au fost aleşi în Congresul american. Este coautor al cărţii „Foxes in the Henhouse”. “Antreprenoriatul politic sau civic poate avea succes doar dacă fondatorii ştiu cum să construiască organizaţii de lideri – doar aşa se va realiza trecerea de la iniţiative sau startup-uri la organizaţii sustenabile şi durabile. În prezent, în România lipseşte o pepinieră reală pentru o nouă generaţie de lideri. Educaţia şi cultura civică sunt aproape absente în şcoală, iar tinerii români nu au o busolă politică. De aceea, pentru construirea noii generaţii de lideri este necesară o şcoală de leadership. Leadership-ul autentic necesită o educaţie în acest sens, care să fie începută de la o vârstă cât mai fragedă. A fi lider este o trăsătură care se învaţă. Academia Lideri pentru Viitor îşi propune să dezvolte o nouă generaţie de lideri prin următoarele categorii de agenţi ai schimbării: Ateliere pentru elevi, aflaţi în jurul vârstei majoratului; Ateliere pentru studenţi, atât în ţară, cât şi în străinătate; Ateliere pentru antreprenori, profesii liberale, profesionişti din orice domeniu. Pentru regiunea Sud-Vest – Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, va fi alocat un număr de maxim 28 locuri pe fiecare tip de atelier. Înscrierile se pot face între 12 iunie 2018 şi 8 iulie 2018. Ne rezervăm dreptul ca în cazul unui număr mare de solicitări primite să selectăm participanţii inclusiv în ordinea cronologică a înscrierilor”, au transmis reprezentanţii organizaţiei PACT pentru România. Academia Lideri pentru Viitor, care va avea loc în perioada 17-22 iulie la Braşov, este primul şi singurul proiect deschis de formare a unei noi generaţii de lideri în domeniile civic, economic şi public care îşi asumă misiunea de a reduce decalajele dintre comunităţile din România şi cele din Uniunea Europeană, începând de azi. Trainerii şi facilitatorii care vor fi prezenţi vor include antreprenori civici sau politici, experţi consacraţi sau reprezentanţi ai lumii academice şi practicieni. Aceştia fac parte, la rândul lor, din categoria adevăraţilor lideri: nu cei care reuşesc să adune mulţi adepţi în jurul lor, ci cei care reuşesc să formeze alţi lideri.
Izabella Molnar

PACT este o platformă civică şi politică de centru–dreapta, care încurajează implicarea cetăţenilor din ţară şi din diaspora în deciziile comunităţilor lor şi promovează libertatea economică, dezvoltarea regională şi consolidarea democraţiei româneşti în NATO şi UE. Viziunea PACT este a unei Românii în 3D: România democratică, dezvoltată şi demnă, formată din comunităţi cu putere de decizie, cu oameni dinamici, conectaţi la noua economie, implicaţi în societate. Într-o democraţie adevărată, cetăţeanul este principalul actor civic şi politic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here