Atac la Vîlceanu: Va trebui să învețe!

781

Premierul Florin Cîţu a sărit în apărarea prietenului său Dan Vîlceanu, spunând că ministrul de Finanţe „era optimist” atunci când a greşit valoarea salariului minim pe economie, însă a recunoscut ulterior că acesta a făcut „o gafă”.
Nu la fel de îngăduitor s-a arătat Ludovic Orban, liderul PNL reamintind că a fost împotriva desemnării gorjeanului în funcţia de ministru. „Ştiţi foarte bine că eu am votat împotriva desemnării domnului Vîlceanu, mi-am exprimat rezerve serioase şi am spus că există riscuri serioase. Eu am mai făcut o analiză. Din punctul meu de vedere, trebuie îndeplinite anumite exigenţe care ţin de experienţă, de management în domeniul respectiv, de o anumită cunoaştere. Acum va trebui să înveţe. Toate cunoştinţele necesare pentru exercitarea acestei funcţii trebuie să le înveţe pe repede înainte”, a declarat Ludovic Orban.
În schimb, Rareș Bogdan, unul dintre liberalii apropiaţi premierului, susţine că Vîlceanu „s-a încurcat” puțin: „Nu suntem la «Cine ştie câştigă» sau la «Roata Norocului». (..) Sigur că acolo sunt convins că s-a încurcat, nu e o chestie de rea voinţă, sau că nu ştia cât e salariul minim pe economie”.
Ministrul Finanţelor a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, care este salariul minim net în România. „Salariul minim net în România este în jur de 1.600 de lei și ceva”, a spus Vîlceanu. Numai că salariul minim net în România este de 1.386 lei pentru cei fără studii sau experienţă, respectiv 1.413 lei pentru absolvenții cu experienţă de 1 an.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here