Atac la ministrul Pintea. „A venit la Târgu-Jiu, s-a mirat de condițiile din spital și a plecat”

1300

Deputatul liberal Dan Vîlceanu o critică dur pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății, care „nu a mișcat un deget” pentru a rezolva problemele de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

„La Spitalul Târgu Jiu sunt probleme de management, întreținute de PSD, iar acum ministrul este complice”, afirmă Vîlceanu, care vrea să afle și rezultatele controlului de la spital făcut de corpul de control al Ministerului Sănătății. „Voi solicita ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să-mi pună la dispoziție raportul rezultat în urma verificării de la Spitalul Târgu-Jiu. Ați aflat de vreo măsură luată de Ministerul Sănătății, după dezastrul pe care spunea că l-a găsit la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu? După ce a vorbit chiar de retragerea acreditării spitalului? Nu!”
Sorina Pintea a făcut o vizită inopinată la Spitalul Județean Gorj în seara zilei de 26 martie, ca urmare a unor sesizări privind nereguli din cadrul unității sanitare: „Nu mi-a plăcut ce am văzut, și cel mai tare mi-a displăcut blazarea personalului cu care am stat de vorbă și care spuneau că situația e mai bună decât înainte. Oamenii parcă nu mai au așteptări, nu mai cred că se poate face ceva astfel încât condițiile și serviciile oferite să fie îmbunătățite”.
Sorina Pintea a promis că va reveni „într-o lună” la Târgu-Jiu. „Sorina Pintea spunea că se întoarce după o lună cu raportul de control. Timpul a expirat! Sigur, nu avea cum să revină din moment ce nu a mișcat un deget pentru a rezolva problemele. A venit, s-a mirat de condițiile din spital și a plecat!”, mai spune parlamentarul gorjean. Între timp, Sorina Pintea a anunțat că va reveni la Târgu-Jiu, pe data de 13 mai.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here