ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ Şl ÎN RETRAGERE „ALEXANDRU IOAN CUZA” FILIALA JUDEŢEANĂ GORJ GENERAL IOAN CULCER – REZERVISTUL DIN GORJ

677

Apel pentru toţi militarii care şi-au servit patria sub tricolor din judeţul Gorj
Dragi camarazi,
Ne adresăm dvs. care aţi depus jurământ sub faldurile drapelului de luptă şi v-aţi făcut conştiincios datoria, cu toate restricţiile şi servituţile ei, indiferent de vreme, anotimp, de circumstanţe, în unităţi şi tabere de instrucţie, pe aerodroame, în poligoane şi aplicaţii, în şcoli, laboratoare şi ateliere, pe şantiere, în mine şi agricultură.
Cei care aţi lăsat în urmă zeci de generaţii de tineri instruiţi şi capabili să realizeze pe teritoriul patriei prin forţa minţii şi a braţelor, obiective de care sunteţi mândri.
Vă mai aduceţi aminte că pe unii i-aţi învăţat să scrie şi să citească, să conducă un tractor sau o maşină.
Cei mai tineri v-aţi făcut datoria militară cu onoare şi demnitate peste hotare, cu sacrificii enorme, în teatrele de operaţiuni şi de luptă departe de ţară.
Aţi avut colegi care şi-au jertfit viaţa. Nu-i uitaţi!
Evenimentele din decembrie 1989, începute la Timişoara, care au schimbat cursul istoriei României au încorporat şi sacrificiile voastre.
Nu trebuie să uitaţi, că atunci masele revoltate au rostit un adevăr, uitat mai târziu, din varii motive, ce glăsuia că „Armata e cu noi!”
Să vă mândriţi că România la Centenar nu v-a uitat!
Armata Română de azi, membră a Alianţei N.A.T.O şi a lumii civilizate nu trebuie să vă omită activitatea, cariera militară şi să vă considere, chiar dacă sunteţi în rezervă sau retragere, camarazii de azi.De aceea, facem apel şi vă rugăm, ca acum, la început de drum, să fiţi alături de noi, noua conducere a Filialei Asociaţiei Judeţene Gorj a Cadrelor Militare în Rezervă şi în retragere, „General IOAN CULCER”, indiferent de armă, ca să ne facem simţită prezenţa activă în viaţa Cetăţii, a Gorjului şi a celorlalte localităţi ale judeţului Gorj în scopul menţinerii statutului nostru, cu obligaţii şi drepturi specifice, diversificarea domeniilor de activitate ale membrilor filialei şi a preocupărilor noastre pentru îmbătrânirea activă.
Nu mai avem puterea şi vitalitatea de altă dată, dar avem simţul demnităţii şi onoarei, a dragostei faţă de patrie şi neam care ne-au rămas moştenire şi le păstrăm. Dacă Ţara ne va cere, ne vom face datoria!
Vă chemăm la unitate şi acţiune pentru a ni se asigura o viaţă demnă, în sănătate, băgaţi în seamă de societatea civilă, atât de dezbinată şi opusă armatei şi cadrelor ei, să ne apărăm drepturile ce ni se cuvin, pe merit, după muncă şi sacrificiile noastre, pentru familii.
Nu dorim să fim cei care bat la porţi închise şi să fim refuzaţi de cei surzi la glasul nostru.
Vrem dreptate şi ordine în Tară, ca și cel cinstit şi harnic, să fie respectat aşa cum se cuvine.Vom solicita, civilizat şi în măsura posibilităţilor, ajutorul Consiliului Judeţean Gorj, Prefecturii, primăriilor municipiului Târgu-Jiu, Casei Judeţene de Pensii, garnizoanei Târgu-Jiu, Centrului Militar și Spitalului Militar sprijin în rezolvarea problemelor cu care vă confruntaţi.Nu cerem societăţii în care trăim decât respect şi preţuire aşa cum sunt trataţi camarazii noştri din celelalte state ale Alianţei Nord Atlantice.
Suntem sătui de gâlceava parlamentară, de atitudinea celor puşi numai pe căpătuială şi haos. Ţara trebuie condusă şi munca să fie principalul criteriu, pentru binele naţiunii.
Înţelegem greutăţile prin care trece Ţara şi de aceea rugăm societatea civilă, instituţiile ei, să facă apel la noi pentru a înlătura corupţia şi necinstea, hoţia şi nerespectarea legilor şi a Constituţiei, pentru viitorul României şi a locuitorilor ei.
Nimeni nu este mai presus de lege!Înţelegem necazurile prin care treceţi, unii supuşi bolilor, dramelor familiare, greutăţilor inerente vârstei, dar nu descurajaţi, există un Dumnezeu care ne păzeşte! Nu este bine să staţi izolaţi, pasivi şi indiferenţi la ce se petrece în jurul vostru, cu destinul fiecăruia.
Avem în spate un trecut şi o activitate de care nu ne este ruşine, ne-am servit ţara sub Tricolor şi o vom face şi în viitor.Nu adoptaţi poziţia ghiocelului, ci a munteanului, care de dimineaţă, pe plai, priveşte de veacuri la soare cu gândul la viitorul Patriei şi al lui.
Suntem mulţi care gândim astfel. Nu putem obţine rezolvarea problemelor noastre fără unitate şi fără să înţelegem vremurile în care trăim. Fiţi alături de noi cu sfaturile şi propunerile dvs., cu umărul de camarad.Suntem deschişi la dialog permanent şi vom depune înţelegere şi efort pentru rezolvarea problemelor cu care vă confruntaţi. Contactaţi-ne şi vă vom răspunde.
În unire stă puterea noastră! Să nu o neglijăm!
Biroul permanent al Asociaţiei
General Ion BĂRBULESCU, Președintele Filialei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here