Asistente medicale sancționate la salariu. Bătrân rănit cu o foarfecă

767

Două asistente medicale de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost sancționate la salariu, după ce un bătrân a fost externat, luna trecută, cu răni teribile la mâna dreapta.

„Comisia de cercetare disciplinară a finalizat raportul în ceea ce privește aspectele prezentate în mass media, în data de 11 aprilie 2022, legate de cazul unui pacient al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. În baza raportului întocmit de comisia de cercetare disciplinară, pe data de 3 mai 2022, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis sancționarea a două asistente medicale care au avut în grijă pacientul, în perioada internării acestuia în Secția Medicină Internă I”, au anunțat reprezentanții spitalului.
Cele două asistente medicale au fost sancționate cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de o lună, respectiv trei luni. În acest sens, urmează a fi emise dispozițiile de sancționare disciplinară pentru cele două angajate ale Secției Medicină Internă I.

„A fost lezat de instrumentarul folosit”
Bătrânul de 82 de ani a ajuns la spital din cauza unor afecțiuni respiratorii. El a fost rănit cu o foarfecă în momentul în care asistenta medicală încerca să îndepărteze branula.
„Pacientul a fost internat în perioada 05 – 08.04.2022 pentru multiple afecțiuni. La manopera de îndepărtare a materialului de fixare al branulei, tegumentul pacientului a fost lezat de instrumentarul folosit.
Totodată, facem precizarea că personalul medical nu trebuia să utilizeze elemente tăietoare (foarfece, lamă de bisturiu etc) pentru desfacerea unei branule, în literatura de specialitate fiind descrise metodele care se folosesc”, a anunțat comisia de anchetă din cadrul SJU Târgu-Jiu.
Asistentele medicale nu au mai fost sancționate disciplinar în trecut.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here