Arjocu, încă o condamnare cu suspendare

352

Fosta consilieră de la APIA Motru, Otilia Arjocu, a primit, ieri, încă o condamnare la închisoare cu suspendarea executării pedepsei, de această dată ea fiind judecată într-un proces alături de un cumnat de-al său, acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție că a încasat ilegal subvenții de la APIA. Procurorii spun că Gheorghe Ogrădean s-a folosit de adeverințe false pentru a lua banii pe terenuri pe care nu le avea, el susținând, în schimb, că a moștenit pământul fără să aibă toate actele în regulă.

Tribunalul Gorj l-a găsit pe Ogrădean vinovat de acuzațiile aduse de anchetatori și a stabilit o pedeapsă de doi ani și şase luni de închisoare pentru acesta, pedeapsă care nu va fi însă executată, aceasta fiind înlocuită cu un termen de încercare de cinci ani, timp în care bărbatul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților. Cumnata acestuia, Otilia Arjocu, cea care a înregistrat la APIA Motru adeverința falsă, în baza căreia APIA a făcut plățile, a primit și ea o pedeapsă de trei ani de închisoare, executarea fiind, de asemenea, suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de şase ani, femeia nefiind însă la prima condamnare de acest gen. Arjocu  mai are în prezent încă o sentință cu suspendare,  dar și una cu executare. condamnările variind între doi ani și jumătate și peste patru ani, niciuna dintre sentințe nefiind definitivă, la finalul proceselor acestea urmând, probabil, să fie transformate într-o pedeapsă cu executare. În plus, femeia mai are pe rolul instanțelor de judecată și un al patrulea proces, în care are mari șanse ca până la vacanța judecătorească din această vară să fie pronunțat un verdict, în procesul respectiv Arjocu fiind acuzată că a obligat niște martori dintr-unul din procesele sale să mintă astfel încât instanța să nu afle adevărul.
Tribunalul Gorj a mai dispus, ieri, și ca inculpații să despăgubească APIA Gorj cu peste 37.000 de lei, asta în condițiile în care procurorii stabiliseră un prejudiciu aproape dublu. Tribunalul a menținut și sechestrul asigurator pus pe mașinile și casele celor doi, sentința de ieri putând fi contestată cu apel.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here