Ariton trage ţeapă Gorjului înainte de fuziunea CEO

148

aritonConsiliile de Administraţie(CA) de la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova şi de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia se vor întruni toate pe data de 28 octombrie, adică vineri, pentru a supune spre aprobarea Adunărilor Generale ale Acţionarilor fuziunea pentru înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia(CEO).

Cu o zi înainte de acest eveniment, joi mai precis, ministrul Economiei, Ion Ariton trebuia să fie prezent în Gorj pentru a pregăti, totodată, terenul pentru această mare fuziune. Prezenţa lui Ariton în judeţ trebuia să calmeze cârcotaşii care au avut de comentat la adresa CEO. Ieri însă Ministerul Economiei comunică faptul că Ion Ariton nu va mai fi prezent la Târgu-Jiu ca urmare a unor “modificări de ultim moment” a agendei sale. Simpozionul va fi amânat la o dată necunoscută.

Pe data de 28 octombrie s-a convocat, la toate unităţile care vor compune CEO, Consiliile de Administraţie pentru a supune spre aprobarea Adunărilor Generale ale Acţionarilor fuziunea în vederea înfiinţării Complexului Energetic Oltenia. Până la acest pas, care a mai fost parcurs şi în cazul Electra, şefii unităţilor energetice au fost instruiţi la Bucureşti, la Ministerul Economiei.

Prezenţa lui Ariton la simpozionul de la Târgu-Jiu era cea care trebuia să tranşeze şi problema sediului CEO, care se doreşte să fie la Gorj şi care a stârnit deja unele discuţii la nivel politic judeţean. Pe ultima sută de metri, mai precis ieri, Ministerul Economiei comunică însă faptul că Ion Ariton şi-a schimbat planurile şi nu mai vine la Gorj.

Cu spatele spre CEO

“În agenda de lucru a ministrului Economiei, Ion Ariton, au apărut, în această perioadă, o serie de modificări de ultim moment care nu îi mai permit să participe la simpozionul cu tema «Complexul Energetic Oltenia-viitor sigur al energeticii româneşti»”, transmite, voalat, gorjenilor Ion Ariton, prin intermediul unui comunicat de presă. Nu se ştie ce, atât de important, a schimbat programul ministrului, de Ariton a decis că nu mai este cazul să vorbească la Gorj despre viitorul Complexului Energetic Oltenia. Cert este că gestul ministrului este de nota 2, cu atât mai mult cu cât reprezentantul Guvernului stabileşte că în lipsa sa simpozionul în cauză nu şi-ar mai avea rostul. Cele menţionate în comunicatul de presă sunt destul de relevante. “Având în vedere importanţa deosebită pentru sectorul energetic dar şi pentru economia românească a reorganizării companiilor din domeniu, simpozionul cu tema «Complexul Energetic Oltenia-viitor sigur al energeticii româneşti» va fi reprogramat la o dată ce va fi anunţată în timp util”, se mai arată în documentul respectiv.

Ministrul salută CEO, de la distanţă

Şi astfel, dacă Gorjul fierbe la gândul dezavantajelor CEO, ministrul Economiei doar se piaptănă şi dă dovadă de lipsă de interes în legătură cu acest lucru de care depinde tot mecanismul Gorjului. Vineri se va aproba însă fuziunea CEO, şi în lipsa lui Ariton, iar de aici viitorul Gorjului se schimbă. Vom vedea dacă în bine sau nu…

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here