Aripioare de pui cu sos picant la grătar

669
Ingrediente:
1 pachet/pungă aripioare de pui
2 linguri sos de soia
2 linguri sos de peşte

1 lingură rasă de usturoi bine tocat
2 linguri chilli dulce sau sos picant similar dulce
2 linguri zahăr brun
1 lingură suc de lămâie
2 linguri sos de scoici
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele pentru sos într-un vas mic şi amestecaţi până ce reuşiţi să dizolvaţi bine zahărul brun;
Dacă aripioarele sunt prea mari atunci tăiaţi-le la dimensiunile dorite;
Puneţi toate aripioarele într-un recipient încăpător şi turnaţi sosul pe deasupra lor având grijă să le îmbrăcaţi bine cu sos din toate părţile;
Lăsaţi aripioarele la marinat 10 minute şi pregătiţi grătarul;
Prăjiţi aripioarele introducându-le de două ori pe fiecare parte şi stropind de fiecare dată cu sos;
Se poate prepara şi la cuptor, dar trebuie să plasaţi aripioarele pe un grătar pe raftul superior şi să puneţi dedesubt o tavă unde să se scurgă picăturile de sos, având de asemenea grijă să întoarceţi aripioarele şi să le stropiţi cu sos picant;
La final, treceţi aripioarele prăjite iar prin sos o dată sau de două ori şi apoi puneţi-le pe platoul de unde doriţi să le serviţi.
Aripioare de pui pot fi servite simplu sau cu garnitură de orez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here