Arhivă cu bucluc! – Patronii societăţii vândute de Sarcină, lasă angajaţii fără pensii

1517

Carte de muncvaUn vârstnic din comuna Plopşoru, sat Piscuri, este nevoit să stea de luni bune fără niciun venit, deoarece nu se poate pensiona anticipat. Omul nu are vârsta de pensionare dar are anii munciţi conform legii, actul normativ condiţionându-l să deţină grupa a II-a de muncă, dacă vrea să primească lunar o pensie.

Când şi-a făcut dosarul de pensionare, bărbatul în vârstă de 61 de ani s-a trezit însă că necesită un document, privind grupa de muncă, de la ITUC Rovinari, societate la care a lucrat timp de opt ani de zile. Firma cumpărată însă, la acea vreme, de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, a fost vândută apoi unor afacerişti din Sibiu, cărora li s-a atribuit şi arhiva societăţii. Din păcate, deşi s-a deplasat la Sibiu, Ion Melencu, fostul salariat al ITUC, nu a reuşit să dea de actualii patroni, salariaţii firmei intrând parcă în pământ.

,,Am vândut porcul din bătătură ca să am bani de drum”

Ion Melencu a încercat să îşi caute documentele necesare iniţial la ITUC Rovinari, fiind trimis de salariaţii de aici la Sibiu. ,,Numai eu ştiu cum am stat trei zile în Sibiu, pentru că eram nevoit să caut firma pe la diverse adrese. Am dormit noaptea în gară. Din păcate nu am găsit pe nimeni acolo deşi m-am dus la diverse adrese. Am ajuns şi la poliţie şi la Jandarmerie dar nimeni nu a putut să mă ajute. Am întrebat chiar la Arhivele Statului dacă arhiva ITUC-ului a ajuns la ei, şi nimic. Nu ştiu ce mă fac. Nu pot intra în pensie pentru că nu am acea hârtie. Firma a fost vândută de Nicu Sarcină la trei persoane, unul dintre patroni se pare că a murit, şi cred că s-a ales praful de tot”, a declarat, necăjit, bătrânul. Acesta susţine că o să îi ceară ajutorul şi lui Sarcină dacă nu poate să îşi recupereze documentele, la firma sibiană găsind un anunţ cum că spaţiul societăţii era de vânzare. ,,Am sunat acolo, am şi fost şi nimic. Parcă au intrat în pământ. Eu stau fără pensie pentru o hârtie cu grupa de muncă, deoarece anii lucraţi îmi apar în cartea de muncă, dar nu şi grupele. Eu am această problemă acum, dar în scurt timp cu aceiaşi problemă se vor confrunta şi alţii, deoarece niciunul din foştii salariaţi nu va putea găsi firma”, a completat, supărat, omul. Firma de negăsit este de fapt SC Record Keeping SRL Sibiu. În ce priveşte ITUC Rovinari, această societate avea în vremurile bune aproape 2000 de salariaţi.

A.Stoica

5 COMENTARII

  1. Ce sa mai gasiti . Sarcina a infiintat zeci de firme pe care lucreaza 5-6 luni , le indatoreaza la stat cu sute de miliarde si apoi le vinde prin tara la diversi aurolaci pe care nu i mai gaseste nimeni . Este cel mai mare tepar al Statului Roman dar aceste tepe nu le poate da fara sprijinul directorilor si functionarilor statului din directiile Judetene de Finante . Poate aude si DNA ul dar nu cred fiindca toate actele notariale Sarcina le intocmeste la Notarul Public al Famigliei Sarcina dna Volintiru .Si te mai miri de unde atata protectie pentru Sarcina .

    • Am si eu aceeasi problema in a gasi anii lucrati de tatal meu acolo. Dupa ce m-au trimis de la Ana la Caiafa si am zis ca raman surda de la atatea telefoane, am gasit pana la urma unde este cartea de munca. Traseul meu (a fost doar telefonic, recunosc) a fost: Resurse Umane Rovinari de unde am primit doua nr. de telefon Uberum Braila si Insolv SRL Sibiu. La Insolv bla bla bla Sibiu mi-au spus ca nu au arhiva de la Gorj, asa ca am sunat la Braila.De la Uberum Braila mi-au dat nr de telefon de la Record Keeping Sibiu. Am sunat acolo si mi-au spus ca arhiva ITUC a fost preluata de o firma din Braila, alta decat ceva cu care vorbisem. Nr lor de telefon este 0239 643364 sau 0239 654465. Eu am dat foarte greu de ei- raspund foarte greu la telefon- si acum astept sa imi trimita cartea de munca a tatalui meu. Nu stiu cat mai dureaza si sincera sa fiu, ma astept sa mai insist cu vreo 200 de telefoane pana sa rezolv ceva. Sper ca informatile sa fie de folos si altor persoane. Sa aveti spor la cautat si muuuuulta rabdare.

  2. PT. CEI INTERESATI! NU MAI CAUTATI ARHIVELE LA RECORD KEEPING SRL , ARHIVELE AU FOST PRELUATE DE SC ARQUIVO SRL CU SEDIUL IN BUCURESTI SI DEPOZITELE LA BRAILA TEL 0239643364 FAX 0239654465

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here