Arest în prelungiri pentru patroana de la Lexi Star

188

Maria Lupulescu, administratorul firmei SC Lexi Star din Târgu-Jiu, mai trebuie să rămână încă 20 de zile în arestul IPJ Gorj conform deciziei magistraţilor de la Tribunalul Gorj. Abia pe 8 ianuarie acesta ar mai avea o şansă la eliberare, la fel ca şi Ana Guţă, salariata Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

Femeia de afaceri este urmărită penal pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fals intelectual. Totodată, medicul veterinar Ana Guţă, consilier în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, care iniţial a primit din partea magistraţilor gorjeni interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru următoarele 30 de zile a primit şi ea o prelungire în arest. Potrivit procurorilor, funcţionarul public Ana Guţă a întocmit în fals documente care au ajutat-o pe Maria Lupulescu să îşi diminueze în mod fictiv stocurile de carne şi produse din carne, de la abatorul pe care îl deţine, pentru a se sustrage de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul de stat.

Patroana şi apoi fostul soţ
Conform anchetatorilor, Maria Lupulescu, în calitate de administrator al societăţii comerciale Lexi Star, din Târgu-Jiu, în perioada 2010-2012 a comercializat mărfuri în valoare de 6.227.584 de lei fără a înregistra veniturile obţinute. Ulterior, a întocmit în fals documente ce atestau distrugerea sau livrarea cărnii către terţe persoane juridice, în acest mod sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat cu suma de 1.286.751 de lei. Totodată, aceasta i-a determinat pe Ana Guţă, Dumitru Firiza şi Rodica Băbău, medici veterinari în cadrul DSVSA. Gorj, să întocmească documente false în baza cărora a diminuat stocul scriptic de mărfuri până la valoarea zero. Pe 10.04.2012, Maria Lupulescu a dat dispoziţie compartimentelor administrativ-contabilitate din cadrul societăţii comerciale în vederea corectării stocului scriptic, în balanţa lunii martie 2012, cu cantităţile de marfă (carne şi produse din carne) ce se regăsesc în cele două certificate sanitar-veterinare şi nota de inspecţie întocmite în fals de către Ana Guţă şi Dumitru Firiza, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here